Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Poticaji za električna vozila planuli uz pomoć trikova za nekoliko minuta!
Pixabay.com/Ilustracija

Dosjetljivi Hrvati

Poticaji za električna vozila planuli uz pomoć trikova za nekoliko minuta!

Poticaji planuli u nekoliko minuta, a dosjetljivi angažirali trudnice, invalide i žene s malom djecom koji su preko reda u poštama aplicirali i za 80.000 kn

'Nevjerojatna' priča Bojana Dodića iz Zagreba i njih još deset koji su bili 'gentlemani' u pošti propustivši trudnicu s malim djetetom. Od ranog jutra čekali su u redu ne bi li odmah u 9 sati predali zahtjeve za subvencijama, jer Fond je odredio da novac mogu dobiti samo oni 'najbržeg prsta'.

Ostali su zatečeni kad su spazili da su ih mlada majka, a i njen suprug koji je iz prikrajka nadgledao njen pothvat namagarčili. I oni su predali zahtjev, ali točno kad je bilo najvažnije u 9 sati i koji sekundu. Bojan ga je uspio urudžbirati u 9:19 h. Hoće li to biti dovoljno da i on dobije poticaje?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nezapamćen je to interes za subvencijama koje ovaj put iznose 15.000.000 kn i koje će se dodjeljivati i po principu 'najbrži prst' za elektroaute, plug in hibride, elektro motocikle, elektrobicikle…

Stigao sam u poštu i sat vremena prije nego što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odredio start natječaja za novu rundu poticaja. Mislio sam da sam prvi, no prevario sam se. Ispred mene bilo je još deset zainteresiranih za subvencioniranu nabavku elektrovozila.

Trebalo je čim prije nakon devet sati predati zahtjev u Fondu, ili predati putem Hrvatske pošte. Kriterij Fonda je tko prije, njemu subvencija. Kako kažu, odabrat će samo one koji udovoljavaju pravilima natječaja i koji 'imaju najbrži prst'! Znači gleda se dokaz kada ste predali zahtjev u koje vrijeme i tim slijedom se otvaraju kuverte, kada se potroši predviđena subvencija ostale kuverte se ne otvaraju.

Stigao sam u osam sati u poštu Ul. Braće Domany 8, Zagreb i već je bio veliki red za predaju zahtjeva. Brzo sam sjeo natrag u auto i pojurio do Point Shopping Centra, u nadi da je tamo manji red, ali već je bilo njih desetero ispred mene…

Nemam izbora, jer je 8.59 i ostajem u redu i naravno stiže mlada mama s bebom u kolicima koja isto želi predati svoj zahtjev. Nevjerojatno, ali i naravno puštamo je, jer je ona MAMA s bebom. Gospodski smo je propustili da ne čeka, no kad smo vidjeli da je po istom poslu u pošti kao i mi, kad smo zapazili i njenog supruga kako je čeka pred vratima sve nam je bilo jasno. Dosjetili se ljudi kako preko reda do poticaja.

Što reći nego da su dosjetljivi i da samo očaravaju društvo u kojem živimo i gdje se voli sve čini poprijeko. Uz sve to, naravno mama nema sitno, nego s 500 kuna plaća poštarinu od 12 kuna… Vrijeme ide i nervoza u redovima ispred i iza mene. Na kraju ipak predajem, otvoren je još jedan šalter, te dobijem potvrdu 9 sati 19 minuta i 17 sekundi. Jesam li bio dovoljno brz? Ne znam, vidjet ćemo kad komisija Fonda odluči tko su sretnici koji su ugrabili i do 80.000 kuna poticaja za nabavku novog elektroautomobila, piše portal automobili.hr.

Ovakva priča nas zapravo uopće i ne čudi jer od 1300 anketiranih naših čitatelja njih preko 70 posto je reklo da se planira aplicirati za poticaje…

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!