Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Njemačko tržište rabljenih: Evo koji konkurent odsad bolje drži cijenu od Volkswagen Golfa
Pixabay.com

Promjene na vrhu

Njemačko tržište rabljenih: Evo koji konkurent odsad bolje drži cijenu od Volkswagen Golfa

Prema analizi tvrtke Eurotax koja ocjenjuje vrijednosti rabljenih vozila svih marki, nedavno je ocjenjivala vrijednost rabljenih vozila u Njemačkoj u kompaktnoj klasi ili tzv. C segmentu

Istraživanje je obuhvatilo dva razreda: za vozila stara 3 godine i s 50.000 prijeđenih kilometara i 5 godina stara vozila sa 100.000 prijeđenih kilometara.

Uspoređivali su konkurente s usporedivom opremom i motorima: Kia Ceed 1.0 T-GDI Vision (120 KS), VW Golf 1.4 TSI Join (130 KS), Renault Megane TCe 115 GPF Limited (115 KS) i Opel Astra 1.4 Turbo Edition (125 KS).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon tri godine, odnosno 50.000 kilometara, Ceed je u odnosu na cijenu vozila kod kupovine kao novog zadržao 63,3 posto kupovne vrijednosti vozila, što je najviše od sva četiri predstavnika – Golf je zadržao 60,6 posto, Astra 50,1 posto, a Megane 49,5 posto kupovne vrijednosti vozila.

Dakle, veliko iznenađenje na vrhu, posebice zato što je istraživanje napravljeno u Njemačkoj. S druge strane, nakon pet godina, odnosno 100.000 prijeđenih kilometara, Ceed je u odnosu na kupovnu cijenu vozila zadržao 44,3 posto vrijednosti vozila, a Golf ipak više – 45,2 posto. Ostala dva predstavnika poprilično su zaostala: Astra 35,1 posto, a Megane 31,1 posto kupovne vrijednosti vozila.

Glavni aduti korejskog kompakta očigledno su presudili najboljem držanju cijene u Njemačkoj nakon tri godine, a to su odlična izrada, suvremen dizajn, vozne osobine i napredne tehnologije, piše portal jutarnji.hr/autoklub.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!