Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Top Gear: 'Rimčev C_Two je najbrži automobil na svijetu!'
Žarko Bašić/PIXSELL

Ovo su najbrži

Top Gear: 'Rimčev C_Two je najbrži automobil na svijetu!'

I dok joj dio hrvatske javnosti ne može oprostiti uspjeh, Rimac Automobili je kompanija o kojoj se u svijetu piše isključivo u superlativima. Među njima je (opet) i Top Gear

Top Gear je za sam kraj godine napravio listu najsnažnijih i najbržih automobila na listi. Poznavatelje zasigurno neće iznenaditi činjenica da je na prvom mjestu zasjeo automobil koji se, kao što već i zasigurno znate, proizvodi ni manje, ni više nego u Svetoj Nedjelji. Radi se o Rimčevom C_Two-u koji je zasjeo na tron ispred 14 drugih automobila, prenosi portal 24sata.hr.

- C_Two je automobil čija četiri električna motora u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga, piše Top Gear.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prednji kotači samostalno svaki koriste po jedan jednobrzinski mjenjač, dok korištenje dvostrukih dvobrzinskih mjenjača na stražnjim kotačima daje uistinu zastrašujuću brzinu. Rimac tvrdi da C_Two razvija maksimalnu brzinu od 415 km/h te dodaju da C_Two od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi.

- Ukoliko vozač ostane pri svijesti, Rimac će od 0 do 160 km/h stići za 4,3 sekunde. Četvrtinu milje će prijeći za 9,1 sekundu. I nemojte pretpostavljati da će se isprazniti nakon što prijeđe cifre s tri brojke. Rimac smatra da će njihov novi zaštitni automobil od 0 do 300 km/h stizati za 11,8 sekundi, zaključuju. 

Osim Rimčeve jurilice, na popisu su i Bugatti Divo, Zenvo TSR-S, McLaren Speedtail, Ferrari Monza i Lamborghini Aventador SVJ, Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Porsche 919 evo, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat Redeye, Mercedes-AMG GT 4dr i McLaren 600LT.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!