Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Cijene goriva u Hrvatskoj su 'igre bez granica…'
Pixabay.com

Naftni derivati

Cijene goriva u Hrvatskoj su 'igre bez granica…'

Benzin je neznatno pojeftinio, dizel je poskupio 2-3 lipe, a autoplin je skuplji 4 lipe po litri

Svakog tjedna jedna te ista priča, cijene goriva malo padnu, no ubrzo zatim malo i porastu. Na žalost cijene narastu nešto više no što su pale, tako da cijela ta situacija djeluje kao neke igre bez granica, piše portal automobili.hr.

Tako je i ovaj tjedan došlo do izmjene cijena goriva u Hrvatskoj što je budimo realni i bilo za očekivati. Zašto? Pa zato što izgleda da naši tako rade…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako su proteklih tjedana cijene nešto minimalno padale malo po malo (o čemu smo već pisali), cijena sirove nafte na svjetskom tržištu je protekli tjedan poskupjela za 3%, što je idealno opravdanje da gorivo u Hrvatskoj poskupi 's opravdanim razlogom'.

Dizel je poskupio za 2-3 lipe, autoplin je skuplji za 4 lipe po litri, a benzin je nešto neznatno pojeftinio pa se tako isplativost dizela još vise pretvorila u paru.

Prosječna cijena litre benzina s 9.44 kuna pala je na 9.42 kuna. Prosječna cijena litre dizelskog goriva s 9,39 kuna porasla je na 9,42 kuna, a prosječna cijena litre autoplina porasla je s 4.10 na 4,15 kuna.

Trenutne cijene goriva (ovisno od benzinske stanice):

Eurosuper 95: od 9,13 do 9,50 kuna za litru
Eurosuper 100: od 9,78 do 9,83 kuna za litru
Eurodiesel: od 9,17 do 9,57 kuna za litru
Autoplin: od 3,84 do 4,20 kuna za litru

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!