Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Delimar zauzeo odlično treće mjesto na kraju sezone!
Vedran Delimar

OSV Finale Lič 2018.

Delimar zauzeo odlično treće mjesto na kraju sezone!

Utrka se sastojala od tri natjecanja u dva dana, a svako natjecanje sastojalo se od po tri posebna ispita spretnosti. Sva vremena i kazne zbrajale su se u konačni rezultat i time se dobio novi prvak Hrvatske

Ovog vikenda, 3.i 4. listopada, najbrže i najspretnije vozače iz cijele Hrvatske ugostila je Općina Fužine, u mjestu Lič. Tamo se održalo Finale ocjensko-spretnosnih vožnji za sezonu 2018.

Dvadeset vozačica i vozača iz pet hrvatskih klubova u tri klase razvrstani po dužini vozila skupilo se na ovom natjecanju. Nakon dvije godine pauze od ocjenskih vožnji, na ovom natjecanju nastupio je i čakovečki automobilist Vedran Delimar sa svojim Volkswagen Polom 1800T. Odvozio je odlične vožnje, te je zbog velike greške na samom kraju posljednje vožnje ostao bez 2. mjesta u klasi i tako završio kao treće plasiran u klasi 2 automobila do 4000mm za sezonu 2018.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Evo što Vedran Delimar kaže o ovoj utrci:

'OSV finale 2018 gotovo. Dva dana, tri natjecanja, devet ispita spretnosti, opasni 'fajt' u klasi i odlične vožnje svih u generalki! Od kada smo presložili Polo u 'turbaka' prije dvije godine, malo sam pauzirao disciplinu ocjenskih vožnji, jer sam se fokisirao na brže discipline kao što je Autoslalom i Brdske utrke.

Ali ljubav prema OSV-u me ipak me trgnula da prijavim utrku. Konkurencija se debelo pojačala, auti su posloženi jako dobro, a staza je bila jako mala i opasna za potrgat auto.

U prvoj utrci u subotu odvezao sam odlične vožnje i završio kao drugi u klasi 2 te sedmi generalno. U nedjelju na drugoj utrci imao sam kaznu od 5 sekundi pa sam završio na 3. mjestu klase, ali u zbroju opet drugi.

Posljednje utrke druge vožnje čvrsto i sigurno držim 2. poziciju, ali nevjerojatna dekoncentracija, dva poravnavanja na jako uskom poligonu i jedna kazna čunja cijelu moju prednost bacila je u vodu.

Drugo mjesto za kraj sezone izgubio sam za nevjerojatnih 0.636 sekundi, tako da 3. mjesto na kraju sezone ide u Međimurje.

Veliko hvala mojim sponzorima, a najviše Aniti Sabol i Zvonku Delimaru!'.

Video utrke možete pogledati klikom ovdje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!