Autoslalom

Vedran Delimar uspješan u Španskom

U Prvenstvu Hrvatske našao se na odličnom 7. mjestu ukupnog poretka

Nekada poznata karting staza Špansko u urbanom središtu Zagreba proteklog je vikenda ugostila u dva dana 157 vozačica i vozača u još jednoj izvrsnoj organizaciji autokluba ‘INA Delta’. Bio je to istinski oktanski spektakl na četiri kotača, nakon kojeg se Zagrepčanin Domagoj Belinić, vozač autokluba ‘Pula-Rovinj’, može objektivno smatrati ‘kraljem Španskog’ s obzirom na to da je u obje discipline Prvenstva Hrvatske slavio pobjedama.

Autoslalom u Zagrebu ima tradiciju pa je ’16.Nagrada Grada Zagreba – 6.Memorijal Mire Nikolić’ i ovog puta bila međunarodno natjecanje bodovano za Prvenstvo Hrvatske i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone. Među 78 sudionika bilo je i desetak vozača iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Češke. Najuspješnijim se kroz dvije bolje bodovne vožnje pokazao Mađar Martin Bognar u Volkswagen Golfu 1. Za nepunih pet sekundi bio je uspješniji od našeg asa Domagoja Belinića koji je tim drugim mjestom ‘generalke’ osvojio pobjedu za Prvenstvo Hrvatske i tako slavio dvostruki trijumf u dva dana.

Usprkos problemima sa svojim ‘nabrijanim fićekom’ u trećoj vožnji, prošle godine najuspješniji hrvatski automobilist Marijo Barović iz autokluba ‘Župa Dubrovačka’ stigao je do pobjedničkog postolja CEZ-a, ali i drugog mjesta za Prvenstvo Hrvatske. U domaćoj konkurenciji trojku najuspješnijih zaokružio je Hrvoje Belinić trećim mjestom. Na toj utrci sudjelovao je i čakovečki automobilist Vedran Delimar sa svojim Volkswagen Polo Cup-om i odvozio odlične vožnje.

U Prvenstvu Hrvatske našao se na odličnom 7. mjestu ukupnog poretka, te 4. u klasi 7 sportskih automobila. Za autoklub ‘Dubrava’ iz Zagreba osvojio je sa Goranom Srukom i Ivanom Dropučićem 3. mjesto u konkurenciji klubova.

Utrka se također bodovala za Prvenstvo Zagreba. U konkurenciji 57 vozačica i vozača, osvojio je 2. mjesto u klasi 7, te fantastično 3. mjesto u ‘generalki’. Za Autoklub ‘Dubrava’ osvojili su 2. mjesto u konkurenciji klubova.

Autori fotografija: Siniša Pšeničnik, Andrea Rastowski, Marko Šivak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije