Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
MATE RIMAC: Uskoro više nećemo biti vlasnici auta, niti ćemo ih voziti

MATE RIMAC: Uskoro više nećemo biti vlasnici auta, niti ćemo ih voziti

Auto koji se danas razvija bit će na tržištu 2025. i prodavat će se do 2028. ili 2030. Nema više nekih velikih pomaka; tehnološki se mogu razvijati i dalje, ali, kao prvo - više nećemo biti vlasnici auta, a kao drugo, nećemo ih voziti. To vam govori čovjek zaljubljen u automobilizam.

Najbolje je rješenje da ljudi nisu vlasnici nečega što ne vozi 90 posto vremena - konstatirao je Mate Rimac, osnivač Rimac automobila, na konferenciji 'Strategije u vremenu disrupcije - nova pravila konkurentnosti', koju je organizirao HPB. Disrupcija se, inače, smatra takvom vrstom inovacije koja potpuno mijenja industrije i donosi novi način poslovanja. Stari se igrači pritom mogu prilagoditi ili - izumrijeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rimac je poručio da on nije nikakav vizionar i da razvoj situacije kakav je najavio nije upitan, nego je konsenzus na razini industrije. Osim što previše vremena stoje parkirani, današnji automobili, kaže, uzrokuju golemo zagađenje i neefikasni su u prometu.

- Vozač vidi 100 ili 200 metara ispred sebe. Automobili koji će to raditi umjesto nas bit će puno bolji i 'vidjet' će sve, biti povezani s ostalim vozilima, nikad umorni - kaže Rimac. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!