OD PONOĆI SKUPLJA CESTARINA Dva tjedna ranije od uobičajenog

Od ponoći je poskupila cestarina – dva tjedna ranije od uobičajenog. Cijena će porasti deset posto za kategorije vozila I A, I te II.

Ovakav obračun cijena na snazi je tri mjeseca, do 14. rujna, navodi Dnevnik.hr.

Zašto do poskupljenja dolazi ranije? Iz Hrvatskih auto-cesta napominju da je to zbog toga što je i sama sezona ranije krenula. U prvih pet mjeseci ove godine zabilježen je rast od 6 posto više vozila, auto-cestama je prometovalo njih više od 18 milijuna.

Na primjer, putovanje autocestom A1 od Zagreba do Dugopolja tako će za kategoriju I koštati 200 kuna umjesto izvansezonskih 181 kn. Za istu kategoriju vožnja od Rijeke do Zagreba umjesto uobičajenih 70 kuna bit će tako 77 kuna.

Kategorija IA su motocikli, motorni tricikli i četverocikli, kategorija I su motorna vozila s dvije osovine, visine do 1,90 m. Kategorija II dijeli se na dvije skupine: motorna vozila s dvije osovine visine iznad 1,90 m, kojima najveća dopuštena masa ne prelazi 3500 kg te motorna vozila s dvije osovine, visine ispod 1,90 m, koja vuku priključno vozilo, neovisno o broju osovina i visini priključnog vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije