Tko će prvi?

Biti prvi u nećemo oduvijek je stvar prestiža. To vrijedi za sve pa tako i za automobilsku industriju. Kada je BMW obznanio kako planira izbaciti serijski automobil sa svjetlima odrađenim pomoću laserske tehnologije jedan drugi njemački brand nije to mogao dozvoliti.

Bio je to Audi koji je također razvijao istu tehnologiju. Kako bo pretekao Bavarce brand iz Ingolstadta prošlog je mjeseca predstavio R8 LMX koji donosi upravo takva svjetla. Taman kada je Audi pomislio kako je nadmudrio Bavarce i pretekao ih u ratu laserskom tehnologijom BMW je napravi obrat i prošlog tjedna dostavio prvih osam primjeraka svojeg plug-in hibridnog sportaša i8 opremljenih upravo laserskim svjetlosnim sklopovima.

Izvevši ekspresno dostavljanje prvih primjeraka svojeg plug-in sportaša i8 kupcima u Njemačkoj BMW je prestigao Audi i u povijesne se knjige upisao kao prvi brand koji je na serijskom automobilu ponudio svjetlosne sklopove s laserskom tehnologijom.

Krajem prošlog tjedna naime održana je svečana primopredaja osam primjeraka BMW-a i8, a svi oni bili su opremljeni upravo takvom svjetlosnom tehnologijom.

Podsjetimo, BMW i8 pokreće plug-in hibridni sklop sačinjen od 1.5-litrenog trocilindarskog biturba i elektromotora koji snagu crpi iz litij-ionskih baterija, piše Automotoportal.hr.

Takva kombinacija pogona ovom sportašu donosi kombiniranu snagu od 362 KS zahvaljujući kojima i8 do stotke poteže za 4.4 s. Ono što je značajnije od tog sprinta i maksimalne brzine od 250 km/h jest potrošnja od svega 2.1 l/100 km i električna autonomija od 37 kilometara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije