Unatoč sukobima, dobra vijest za vozače: Cijene goriva i dalje će padati

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je komentirajući tužbe koje najavljuje vlasnik Croduxa Ivan Čermak, kako je nalog za akciju Oktan dao jer želi da građani imaju vrhunski proizvod na benzinskim pumpama, a sve ostalo je, poručuje, nalaz akreditiranog laboratorija.

Čermak je najavio tužbe protiv ministra gospodarstva i Zavoda za ispitivanje kvalitete zbog, kako tvrdi, nanošenja štete objavom nalaza da standardima kvalitete ne odgovara gorivo na tri postaje te tvrtke. Također je ustvrdio kako Zavod za ispitivanje kvalitete nema akreditaciju za ispitivanje goriva te najavio da će uzorke spornog dizela dati u inozemstvo na reviziju.


Cijena goriva padat će još više

Na novinarski upit za komentar Čermakove tvrdnje kako njegovi sukobi Vrdoljakom traju već dulje vrijeme prozvani je ministar odgovorio: “Nisam primijetio da smo u sukobu i prvi put čujem da je u nečijoj glavi sukob, stvarno nisam imao taj osjećaj”.

Vrdoljak je novinarima na konferenciji za novinare HNS-a potvrdio i kako očekuje dalji pad cijena nafte, piše portal Index.hr.

“Mislim da ima prostora za dalji pad i očekujem još jedan pad, no vidjet ćemo što će matematika reći u utorak”, rekao je Vrdoljak.


Maras čeka argumente

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nije u subotu želio komentirati navodni sukob između poduzetnika Ivana Čermaka i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a poručio je kako je važno da se u Hrvatskoj toči kvalitetno gorivo i kako se građani ne moraju bojati da će imati štete na svojim automobilima.

Nakon objave rezultata analize goriva u operaciji Oktan, koja je pokazala da se na tri benzinske crpke u vlasništvu tvrtke Crodux prodaje neispravno gorivo, mediji su izvijestili o sukobu između Vrdoljaka i Čermaka, koji tvrdi da iza rezultata operacije stoje zle ministrove namjere.

“Ne bih se u to upuštao, vjerujem da institucije države rade svoj posao. Ne mogu komentirati što netko osjeća i misli, a ako netko ima informacije, neka ih javno iznese i argumentira”, poručio je Maras nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.


Toči se kvalitetno gorivo

Naglasio je da je važno građanima osigurati najkvalitetnije moguće gorivo. “Uvjeren sam da je to u Hrvatskoj tako”, kazao je Maras, podsjetivši da nije bila upitna kvaliteta, nego temperatura. “Bitno je poručiti da se u Hrvatskoj toči kvalitetno gorivo i da građani neće imati štete na svojim automobilima”, naglasio je.

Ministarstvo gospodarstva u četvrtak je objavilo da je u akciji kontrole kvalitete goriva Oktan utvrđeno kako eurodizel BP premium tvrtke Crodux Derivati Dva nije zadovoljilo standarde zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dopuštena granica je -15), zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva.

Maras je, zamoljen da komentira činjenicu da se Vrdoljak na stranačkom skupu HNS-a u subotu pohvalio rastom izvoza kao rezultatom rada svoje stranke, Maras je kazao kako tu izjavu nije vidio.


Izjavu nije – vidio

“Nisam vidio tu izjavu, ali drago mi je ako je pohvalio rezultate u izvozu i industrijskoj proizvodnji, pogotovo zato što su to rezultati u sektoru malog i srednjeg poduzetništva. Drago mi je da je kolega to primijetio”, kazao je Maras. Naglasio je da Vlada radi kao tim te da su uspjesi svakog ministra ujedno i uspjesi Vlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije