Tijekom srpnja preko Goričana prošlo milijun turista

Policijska uprava međimurska izvjestila je o stanju na graničnim prijelazima tijekom ljetnih mjeseci. Kao i svake godine, bilježi se pojačan broj ulazaka i izlazaka iz zemlje na svim međimurskim graničnim prijelazima, a i dalje su najfrekventnija dva prijelaza u Goričanu te prijelaz u Murskom Središću.

Tako je tijekom srpnja na oba prijelaza u Goričanu, izašlo i ušlo milijun putnika, dok je na Murskom Središću zabilježeno 458.000 prijelaza što je za 40.000 više nego prošle godine u srpnju, javlja Radio1.

Za usporedbu, glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal, dao je i podatke s obližnjih velikih prijelaza, pa je tako u srpnju Macelj prešlo 2.7 miljuna ljudi, a Breganu 1.4 miljuna. Primjećuje se i kako turisti put prema Jadranu sve više putuju i preko tjedna, a ne samo, kako je to do sada bio običaj, u dane vikenda.

Međimurska se policija osvrnula i na dosadašnje stanje sigurnosti na Porcijunkolovom. Glasnogovornik Gačal rekao je kako unazad nekoliko godina, ova manifestacija prolazi mirno, bez narušavanja javnog reda i mira i bez fizičkih okršaja. Ove su godine zabilježene dvije krađe te je tako prijavljena krađa mobitela te krađa bicikla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije