Ovo su najbolje i najgore zimske gume za sezonu 2016./2017.

Stižu nam sve hladniji dani, pa ususret zimi i zimskoj vožnji već tradicionalno Hrvatski autoklub objavljuje rezultate testiranja zimskih guma. Najnoviji test napravljen je na 15 guma dimenzija 185/65 R15T i 13 guma dimenzija 225/45 R17H.

Najbolje ocijenjene gume u prvoj dimenziji pripadaju premium segmentu. Riječ je o gumama Goodyear UltraGrip 9 i Michelin Alpin A4, koje ne pokazuju apsolutno nikakve slabosti. Pritom je Goodyear najbolji kad je riječ o utjecaju na potrošnju goriva, a Michelin je najbolje ocijenjena guma u pogledu trajnosti ili životnog vijeka. I kod Goodyeara i kod Michelina riječ je o izuzetno ujednačenim zimskim gumama u svim kriterijima testiranja. Najveći broj guma, čak 11, utopio se u prosjeku i zaslužio ocjenu ‘preporučuje se’.

Najgore ocijenjene gume u ovoj dimenziji su Firestone Winterhawk 3 i Kleber Krisalp HP2 kod kojih loš lateralni grip pri vožnji na mokroj podlozi predstavlja najveći razlog za neprolaznu ocjenu. U dimenziji 225/45 R17 H najbolje je ocjene ovaj put zaslužio Dunlop Winter Sport 5, jedini proizvod u ovoj dimenziji bez ikakvih nedostataka na testiranju. Matador MP92 Sibir Snow i BF Goodrich g-Force Winter najslabije su ocijenjene gume u ovoj kategoriji. Ocjenu ‘djelomično se preporučuje’ zaslužile su zbog slabijih performansi na mokrom.

Izvor: Jutarnji.hr/autoklub

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije