NA OVO JE POTREBNO obratiti pažnju kod produženja registracije

Ako novčanu kaznu niste platili u dobrovoljnom roku, nećete moći produljiti registraciju vozila ni valjanost svoje vozačke dozvole. U svrhu provedbe navedenih uskrata propisanih Prekršajnim zakonom, Ministarstvo pravosuđa ustrojilo je Registar neplaćenih kazni. Podaci iz Registra nisu javno dostupni.

Podaci potrebni za uplatu novčane kazne

Ukoliko vam je uskraćeno izdavanje vozačke dozvole ili produljenje njezine valjanosti, podaci potrebni za uplatu novčane kazne bit će vam dostupni u nadležnoj policijskoj postaji. Ako vam je uskraćena registracija ili produljenje registracije motornog vozila, podaci potrebni za uplatu novčane kazne neće vam biti dostupni u Stanici za tehnički pregled nego će vas djelatnici stanice za tehnički pregled vozila uputiti na nadležnu policijsku postaju.

Brisanje iz Registra

Nakon što se uplata vaše novčane kazne provede, vaši podaci će biti izbrisani iz Registra neplaćenih kazni a time prestaju i uskrate. Informacije vezane uz Registar neplaćenih kazni možete dobiti radnim danom, na broju telefona 01/3714-262 ili putem e-maila: amarkov@pravosudje.hr.

Tko može obaviti obnovu registracije?

Vlasnik vozila ili opunomoćena osoba može obaviti registraciju vozila. Kod pravnih osoba, produženje registracije može obaviti opunomoćenik. Ako se obnova obavlja na stanici za tehnički pregled, obnovu registracije može obaviti bilo koja osoba sa osobnom iskaznicom vlasnika vozila. Produženje registracije se obavlja na stanici za tehnički pregled vozila.

Ako ne želite, ne morate obaviti produženje registracije na stanici za tehnički pregled, produženje se može obaviti i u nadležnoj policijskoj postaji/upravi (u tom slučaju ćete proći nešto jeftinije).

Postupak u policijskoj postaji/upravi

Ako se obnova registracije vozila želi obaviti u policjskoj postaji/upravi, potrebno je obaviti tehnički pregled na stanici za tehnički pregled, platiti propisane obveze, te donijeti državne biljege u iznosu od 5 kuna. Ostatak postupka možete obaviti u bilo kojoj policijskoj postaji/upravi, potrebno je ponijeti prometnu dozvolu i dokaz o plaćenim propisanim obvezama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije