Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
PUTUJETE ZA VIKEND? Ove informacije mogle bi vam biti itekako korisne

PUTUJETE ZA VIKEND? Ove informacije mogle bi vam biti itekako korisne

Pred nama je vikend u kojemu bi uobičajenu srpanjsku gužvu u prometu dodatno mogla otežati i najavljena bura. Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju na probleme koji bi se mogli pojaviti na cestama u idućih nekoliko dana.

'Iza nas su dva srpanjska vikenda koji su donijeli gužve na glavnim cestovnim pravcima, osobito na graničnom prijelazu Macelj i zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko, a takvo će se stanje u prometu nastaviti i ovoga vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, ali i zbog početka odmora u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke. Mnogi će izabrati neko od turističkih središta na Jadran ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe', piše u priopćenju iz HAK-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turisti počeli putovati petkom i ponedjeljkom
'Još prošle godine smo primijetili da mnogi turisti izbjegavaju putovanje vikendima, odnosno subotom i nedjeljom zbog velikih gužvi te za odlazak i povratak s odmora izabiru petak ili ponedjeljak, a takva je praksa nastavljena i ove godine', dodaje se u priopćenju.

'Pojačan promet bit će od petka 14. srpnja pa sve do ponedjeljka, 17. srpnja, a vrhunac očekujemo u subotu 15. srpnja, od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 16. srpnja, jači promet očekujemo u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti.'

Značajnije zastoje očekujemo na sljedećim cestama:
- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima;
- na autocestama A1/A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera);
- na Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija);
- na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići)
- u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

'Ne smijemo zaboraviti radove na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Kraljevečki Novaki gdje se također stvaraju kolone', piše u priopćenju iz HAK-a.

Na moru olujna bura - OPREZ!
Prema prognozi DHMZ-a i HRT-a od četvrtka do nedjelje na Jadranu je moguća jaka bura uz olujne udare koja bi mogla donijeti velike probleme u prometu i ograničenja za pojedine skupine vozila na A1 Zagreb-Split-Ploče u zoni tunela Sveti Rok, A6 Rijeka-Zagreb na dionici čvor Delnice – čvor Kikovica, te na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena/Tribanj i na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

U slučaju da se zatvara autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za pojedine skupine vozila (kampere, motocikle, kamione, dostavna vozila i slično), preporučeni obilazak bit će: naplata Sveti Rok – Gračac – Zaton Obrovački – Obrovac – Benkovac – naplata Zadar istok (100 km).

Ukoliko se zbog bure na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zabranjuje promet za pojedine skupine vozila, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice – Gornje Jelenje – čvor Kikovica (32 km).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) nema obilazaka za pojedine skupine vozila zbog čega ta vozila moraju pričekati da se vremenski uvjeti normaliziraju kako bi nastavili svoje putovanje, prenosi portal Index.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!