A BIT ĆE I VRUĆE Oprez! Očekuju se velike gužve na cestama

Predstojećeg, prvog vikenda u kolovozu na hrvatskim prometnicama ponovno će biti velike gužve, a kako poručuju iz HAK-a, one će biti dodatno otežane vrlo visokim temperaturama i subotnjim praznikom.

Tako će se u subotu, kad se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja mnogi uputiti na proslave u Knin i Slunj. Upravo u tim gradovima koji se nalaze na državnoj cesti DC1 zbog mnogobrojnih gostiju koje će na proslavu dolaziti tijekom cijelog dana očekuju se značajni zastoji i gužve, poglavito u Slunju.

Cijele subote, već od ranih jutarnjih sati, između 6 i 13 sati, gust promet uz moguće zastoje očekuje se na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče, zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolone i duža čekanja će i ovog vikenda biti na graničnim prijelazima sa Slovenijom, BIH, Srbijom i Crnom Gorom.

Vozačima kolone i zastoji prijete i duž Jadranske magistrale u blizini turističkih središta i na Krčkom mostu, a gužve će biti i u lukama Zadar i Split. Na naplati Lučko gužve u smjeru mora bit će od 6 do 17 sati, dok na izlasku prema Zagrebu, kolone u HAK-u očekuju od 10 do 18 sati. Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb – Macelj), tijekom subotnjeg poslijepodneva, očekuju se kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje bi mogle potrajati do večernjih sati.

Iako će pojačanog prometa u povratku biti tijekom cijele subote, veće gužve u povratku očekuju se u nedjelju od 10 do 20 sati na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, poglavito na Lučkom, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb – Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb – Goričan, te na A3 Bregana – Lipovac (naplata Zagreb-istok).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije