SUZUKI S-Cross Siguran, pouzdan, praktičan

Deset godina nakon što je predstavljen i tri godine nakon što je na ulice stigla njegova druga izvedba, popularni Suzukijev crossover SX4 S-Cross prošao je temeljitu reviziju i unutar istih vanjskih gabarita donosi značajne novosti.

Za puni komfor u putničkoj kabini zaslužni su novi, kvalitetniji materijali te najraskošnija ponuda prostora u klasi: 4,3 metara duljine i 1,7 metara širine vozila omogućuju udoban smještaj za pet putnika, dok 430 litara prostora u prtljažniku i mogućnost preklapanja stražnje klupe (cijele ili u omjeru 60:40) jamče da će izleti i godišnji odmori umjesto stresa odsad predstavljati relaksaciju.

Stil i dizajn
Redizajnirana prednja maski koju sada krasi moćna kromirana rešetka hladnjaka najuočljivija je promjena na novom S-Crossu. Novi dizajn čini automobil atraktivnijim i prepoznatljivijim, a za razliku od prethodnika koji je bio zaobljen, prednja maska novog S-Crossa mnogo je fluidnija i nabrijanija, sportsku notu daju mu i novi izduženi farovi, a stražnja LED svjetla odaju da je riječ o posve novoj, osuvremenjenoj generaciji automobila.

Idealan za sve terene i vremenske prilike
Crossoverski duh S-Cross ne ispoljava samo stylingom, već i fleksibilnim voznim karakteristikama, konkretnije vozač ima na izbor četiri načina rada, ovisno o vremenskim prilikama i terenu po kojemu se kreće. Pritiskom na gumb može izabrati sljedeće načine vožnje: Auto (za svakodnevnu vožnju), Sport (za sportske performanse), Snow (za snježne uvjete) i Lock (za ekstremne terenske prilike) gdje posebno do izražaja dolazi Suzukijeva suvremena 4WD Allgrip tehnologija.

Sigurnost bez kompromisa
Već na prvi pogled novi S-Cross pobuđuje dojam moći i sigurnosti, a da takav doista i jest zaslužni su najsuvremeniji sustavi sigurnosti koji štite ne samo putnike, već i pješake. Radarski automatski sustav kočenja (RBS) detektira vozilo ispred vas i ako procjeni da postoji mogućnost sudara šalje upozorenje vozaču, ako se vjerojatnost sudara poveća aktivira pomoć pri kočenju, a u krajnjem slučaju sam aktivira kočnicu i tako izbjegava sudar.

Na raspolaganju su i elektronički program stabilnosti (ESP), sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS) te čak sedam zračnih jastuka. Dodatnu sigurnost jamči Suzukijev TECT koncept lagane karoserije koji u slučaju naleta pomaže zaštiti pješake, a sigurnost putnika nije nimalo narušena o čemu svjedoči i 5 zvjezdica Euro NCAP.

Romantika pod zvijezdama
Automobil danas predstavlja način života, a ne tek stroj koji nam služi da bismo došli od točke A do točke B, stoga S-Cross uz sve funkcionalne prednosti može svome vlasniku pružiti mnogo zabave i užitka. Dovoljno je stisnuti gumb za sportski način vožnje i iznenadit će vas performanse (najokretniji 1.4 model postiže ubrzanje do stotke za svega 9,5 sekundi) koje se ne očekuju od ovakvog automobila. Za romantiku je pak zaslužan dvostruki panoramski krov koji otvaranjem osigurava kabrioletski ugođaj u kabini. Za dobru atmosferu su zaduženi mjesec i zvijezde.

Štedi novac, benzin i živce
Mala potrošnja goriva podrazumijeva se kada je riječ o suvremenim automobilima, no potrošnju od svega 4,1 litara na 100 kilometara ipak ne očekujemo od robusnog crossovera. A baš toliko troši S-Cross opremljen dizelskim 1.6 agregatom što ga čini najštedljivijim automobilom s pogonom na sva četiri kotača na svijetu. Podjednake pohvale zaslužuju i novi benzinski motori koji su gotovo jednako štedljivi, ovisno o modelu i pogonu (na 2 ili sva 4 kotača) potrošnja im varira između 5 i 5,7 litara.

Osim novoj generaciji motora zasluge za to valja pripisati i Start Stop sustavu koji isključuje motor svaki put kad se automobil zaustavi smanjujući tako potrošnju, ali i emisiju ispušnih plinova. Ako ste pak ljubitelj automatskih mjenjača, ne brinite, novi Suzukijev automatik prvi je koji generira jednaku potrošnju goriva kao i manualni mjenjači.

Najbolji omjer cijene i kvalitete
Suzuki je ponudio doista široku paletu modela i paketa opreme u kojoj svatko može pronaći S-Cross primjeren interesima i platežnoj moći. Ponuda počinje već od 116.174 kn za bazni benzinac s pogonom na 2 kotača u GL paketu opreme, koji sadrži klimu, 7 zračnih jastuka, ABS i ESP kočnice, tempomat, prednje i stražnje električne podizače, daljinsko središnje zaključavanje, radio s Bluetoothom, električno podesiva zrcala i mnogo druge opreme.

Već sljedeći model sadrži multimediju i još pregršt dodatnih detalja te košta 129.290 kn. Slijedi niz kombinacija modela i paketa opreme, no svima im je zajedničko da pružaju najbolji mogući omjer cijene i kvalitete.

Suzuki S-Cross možete već danas isprobati u AC Baumgartner salonima:

Čakovec – 040 328 007
Braće Graner 2, Čakovec

Varaždin – 042 421 091
Frane Supila, 7/b Varaždin

Email: suzuki@ac-baumgartner.hr
Web: www.ac-baumgartner.hr
Facebook: AC Baumgartner

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije