DELIMAR USPJEŠAN U BUZETU Osvojio četvrto mjesto u najjačoj klasi

Od 15. do 17. rujna 2017. godine u Buzetu (Istra) održana je sada već tradicionalna brdska utrka, koja se održala po 36. puta. 206 vozačica i vozača iz devet država Europe pokazali su svoje vještine vožnje na 5001 metara dugoj stazi od mosta kod Juričića sve do naselja Peničići.

Na tom velikom natjecanju Europskog ranga, našao se i čakovečki automobilist Vedran Delimar iz Čakovca, sa svojim VW Polom 1800T.

‘Sada drugi puta nastupam na ovoj brdskoj utrci u Buzetu, koja je kraljica Hrvatskog autosporta. Prvenstvo je Europskog ranga, uvijek s 200+ natjecatelja i to iz cijele Europe. Prošle godine sam prvi puta vozio ovu stazu. S cup motorom 1.4, koji je razvijao nekih 120 ks, ostvario sam svoje najbolje vrijeme prolaska staze 3:28:885.

Ove godine, s kompletno na novo posloženim Polom, 1.8 turbo motorom s preko 200 konja, boljim ovjesom te novim trkaćim gumama na kojima se zahvaljujem Marku Sitariću, 2. utrku u nedjelju odvezao sam fantastičnim vremenom od 03:07:914, što je velikih 21 sekundu brže!

Zbroj dviju utrka u nedjelju plasiralo me na 4. mjesto u najjačoj klasi E23 za Prvenstvo Hrvatske. Ja sam prezadovoljan, veliki napredak smo napravili, ali ima još ‘lufta’ za poboljšanja.

Dogodine stazu Buzet planiramo voziti ispod 3 minute’, kaže Delimar, te se ujedno zahvaljuje tati i sponzorima na podršci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije