Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
MEĐUNARODNA VOZAČKA DOZVOLA U ovim zemljama je morate imati

MEĐUNARODNA VOZAČKA DOZVOLA U ovim zemljama je morate imati

Međunarodna vozačka dozvola je isprava kojom vozač dokazuje pravo na upravljanje vozilom u inozemstvu. Riječ je o prijepisu važeće hrvatske vozačke dozvole, koji se u inozemstvu koristi uz originalnu ispravu.

Međunarodna vozačka dozvola potrebna je u svim državama svijeta ako ne putujete svojim vozilom, odnosno ako u inozemstvu koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako koristite vlastito vozilo, s hrvatskim registracijskim oznakama, međunarodna vozačka dozvola potrebna vam je u svim državama izvan Europe, a u Europi vam je potrebna u Turskoj, svim državama bivšega SSSR-a, u Albaniji i na Kosovu.

Ako koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car u Europi, međunarodna vozačka dozvola vam je potrebna u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Izdavanje međunarodne vozačke dozvole možete zatražiti u Hrvatskom autoklubu (HAK) i ovlaštenim autoklubovima u cijeloj zemlji, pod uvjetom da imate važeću hrvatsku vozačku dozvolu, piše portal Autostart.24sata.hr.

Izdavanje stoji 170 kuna, a treba priložiti važeću vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu, dvije fotografije, ispunjeni obrazac izjave, koji se može skinuti sa stranica Hrvatskog autokluba.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!