Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
VEŽITE SE! Policija u kontroli korištenja pojasa i mobitela u vožnji

VEŽITE SE! Policija u kontroli korištenja pojasa i mobitela u vožnji

U petak, 26. siječnja od 8 do 14 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju 'Pojas i mobitel'.

- Ova akcija provest će se u cilju suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradanja u prometu te povećanju stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije - poručuju iz PU međimurske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vrijeme akcije policijski službenici će u prometu pojačano nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa u motornim vozilima od strane vozača i putnika, uključujući i one na stražnjim sjedištima automobila, kao i pravilno prevoženje djece u prometu.

Također će se pojačano nadzirati prekršaji nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje i sankcionirati svi takvi prekršaji.

- S obzirom da nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela, spadaju u '4 glavne ubojice' u prometu na cestama, ponovno apeliramo na sve sudionike u prometu da za vrijeme vožnje ne koriste mobilne uređaje uporabom ruku te da koriste sigurnosni pojas na svim sjedištima u automobilima, odnosno da djecu nižu od 135 cm obavezno prevoze u sigurnosnim sjedalicama- poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!