REGISTAR NEPLAĆENIH KAZNI Kako ih provjeriti?

Ako vam je Odluka o prekršaju postala pravomoćna nakon 1. siječnja 2014. godine, a novčanu kaznu niste platili u dobrovoljnom roku za plaćanje kazne određenom u Odluci o prekršaju, uskratit će vam se izdavanje vozačke dozvole ili produljenje njezine valjanosti i registracija ili produljenje registracije motornog vozila.

U svrhu provedbe navedenih uskrata propisanih Prekršajnim zakonom, Ministarstvo pravosuđa ustrojilo je Registar neplaćenih kazni. Podaci iz Registra nisu javno dostupni.

Podaci potrebni za uplatu novčane kazne
Ukoliko vam je uskraćeno izdavanje vozačke dozvole ili produljenje njezine valjanosti, podaci potrebni za uplatu novčane kazne bit će vam dostupni u nadležnoj policijskoj postaji.

Ako vam je uskraćena registracija ili produljenje registracije motornog vozila, podaci potrebni za uplatu novčane kazne neće vam biti dostupni u Stanici za tehnički pregled nego će vas djelatnici stanice za tehnički pregled vozila uputiti na nadležnu policijsku postaju.

Brisanje iz Registra
Nakon što se uplata vaše novčane kazne provede, vaši podaci će biti izbrisani iz Registra neplaćenih kazni a time prestaju i uskrate. Informacije vezane uz Registar neplaćenih kazni možete dobiti radnim danom, na broju telefona 01/3714-262 ili putem e-maila: amarkov@pravosudje.hr.

Podaci iz Registra neplaćenih kazni brišu se automatski, u roku od 24 sata nakon uplate novčane kazne, a novo stanje vidljivo je u MUP-u u roku od 48 sati nakon uplate. Informacije vezane uz Registar neplaćenih kazni možete dobiti radnim danom na sljedeće brojeve telefona 01/3714-260, 01/3714-257, 01/3714-258, 01/3714-253 i 01/3714-254.

Izvor:
gov.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije