PROMJENE kojima su svi zadovoljni

Mjesec je dana prošlo otkako se sve vezano za automobile rješava u stanicama za tehnički pregled. U siječnju je kroz stanice prošlo više od 180 tisuća vozila. Pojednostavljenjem su zadovoljni svi, prije svega vozači koji više za registraciju neće morati uzimati slobodan dan.

Za promjenu vlasništva do ovih izmjena trebalo je obići nekoliko različitih adresa. Najprije kupoprodajni ugovor, porezna uprava, plaćanje, povratak u poreznu, stanica za tehnički pregled, pa policija.

‘Veliko zadovoljstvo iskazuju vlasnici vozila. Naročito su zadovoljni načinom obavljanja promjene vlasništva’, rekao je Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Svojevrsnu reformu pozdravljaju i trgovci automobilima. Sve je, kako kažu, gotovo za pola sata i s pravom se pitaju zašto smo pojednostavljenja ovako dugo čekali.

‘Došlo je do puno bržeg procesa registracije vozila. Promjene su, u svakom slučaju, donijele pravi napredak’, rekao je trgovac automobilima Pero Klarić.

‘U stanici za tehnički pregled vozila može se obaviti odjava vozila, može se dobiti potvrde o vlasništvu nad vozilom i mogu se dobiti probne pločice’, dodao je Pejić.

Od Nove godine nema ni nultog tehničkog pregleda za nove automobile. Procjenjuje se da je takvih više od 60 tisuća. Sve promjene donijele su uštede vremena. Uz to, ostat će i pokoja kuna u novčaniku.

Što kažu vozači o svemu tome možete pogledati u videu na portalu Dnevnik.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije