MEĐIMURSKA POLICIJA kontrolirala teretna vozila i autobuse

Između 26. veljače i 4. ožujka policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju ‘Nadzor teretnih automobila i autobusa’. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodila se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Tijekom akcije izvršena je kontrola 77 teretnih automobila i pet autobusa, gdje je kod vozača autobusa utvrđen jedan prekršaj, a kod vozača teretnih automobila 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, i to:

teretni automobili
– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– šest prekršaja tahografa,
– 12 prekršaja vremena upravljanja,
– jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
– sedam pretovara vozila,
– četiri ostala prekršaja.
autobusi
– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U srijedu, 28. veljače od 8 do 14 sati, akcija se ciljano provodila u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, te je izvršena kontrola 42 teretna automobila i tri autobusa, gdje kod vozača autobusa nisu utvrđeni prekršaji dok je kod vozača teretnih automobila utvrđeno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, i to:

– dva prekršaja tahografa,
– 12 prekršaja vremena upravljanja,
– jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
– četiri ostala prekršaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije