NOVI C_TWO AC Baumgartner posjetio Ženevu i prijatelja Rimca

Na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi u utorak je predstavljen Rimac C_Two, neviđeno snažan električni hiper-automobil iz Svete Nedelje goleme snage, krcat najnaprednijom tehnologijom.

O neviđenom interesu medija i struke svjedoči gomila koja se skupila na izložbenom prostoru Rimca kako bi upoznala elektro jurilicu od gotovo 2000 konja kakvu svijet dosad još nije vidio.

Među njima su bili Ivan i Tomica Baumgartner, otac i sin iz tvrtke AC Baumgartner.

– Bila nam je izuzetna čast posjetiti našeg prijatelja Matu Rimca koji nas je srdačno primio na svojem štandu gdje je predstavio već svima poznati novi spektakularni model C_Two. Neopisiv je osjećaj sjesti u njega i primiti volan u ruke – rekao nam je Ivan te dodao kako su s Rimcem u prijateljskim odnosima već dugo, još s početka njegove elektro karijere.

Ivan također nije krio zadovoljstvo Rimčevim hiper-autom. – Lijepo je bilo posjetiti tako uspješnog prijatelja u Ženevi! Ovo je stvarno doživljaj koji se pamti – rekao je Ivan.

U vremenima kad se autoindustrija sve brže odriče termalnih dizelskih i benzinskih motora i okreće prema alternativnim pogonima, prvenstveno struji, Rimac je izradio najbrži cestovni automobil na svijetu s nevjerojatnom snagom od 1914 KS i okretnim momentom od 2300 Nm. Zbog toga Rimac C_Two, bez obzira na masu od 1950 kg, do stotke “sprinta” za 1.97 sekundi, a ubrzanje od 0-60 milja na sat jest 1.85 s. A još je impozantnije ubrzanje do 300 km/h za gotovo nestvarnih 11.8 sekundi.

Nitko još nikada nije predstavio po ubrzanju brži cestovni automobil, a ne govorimo samo o električnim automobilima, gdje je Rimcu najveći konkurent Tesla, već ukupno svih automobila. Najveća brzina C_Two je 412 km/h, čime se svrstao u usko društvo najbržih, uz bok Bugatti Chironu i Koenigsegg Ageri RS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije