PU MEĐIMURSKA Zaustavljena 293 vozača, 86 osoba nije bilo vezano

U razdoblju od 12. do 18. ožujka, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodili su aktivnosti operativne akcije ‘Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa’.

Tijekom akcije kontrolirano je 215 vozača. Utvrđeno je ukupno 60 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 56 prekršaja odnose na nekorištenje sigurnosnog pojasa a četiri na ostale prekršaje. Zbog nekorištenja pojasa sankcionirana su 43 vozača i 13 putnika.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2018. i provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U srijedu, 14. ožujka od 8 do 14 sati aktivnosti su se provodile u koordinaciji s Policijskom upravom varaždinskom. U akciji je kontrolirano 78 vozača. Utvrđeno je ukupno 30 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje su sankcionirana su 24 vozača i 6 putnika.

– Kako bi se smanjili rizici, odnosno suzbili prekršaji koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu, apeliramo na građane da koriste sigurnosne pojaseve jer su pojasevi u vozilima sredstvo koje najviše može povećati sigurnost sudionika na prometnicama – poručuju iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije