ZAGREB AUTO SHOW Ovo su proizvođači koji izlažu svoje modele

Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu, koji se za građanstvo otvara u utorak u 15 sati vidjet ćemo rekordnih 133 premijere automobila, a na 70.000 m2 prostora Zagrebačkog Velesajma u svih raspoloživih 14 paviljona i otvorenom prostoru izlagat će 463 izlagača iz 34 zemlje.

Priječima direktorice Zagrebačkog Velesajma Dine Tomšić na najatraktivnijem i najposjećenijem sajmu se ove godine očekuje od 140.000 do 150.000 posjetitelja.
Osim 133 premijere automobila, od kojih je jedna svjetska vicepremijera (Mercedes C-klasa), tri europske vicepremijere i 36 hrvatskih premijera, organizatori najavljuju i brojne premijere gospodarskih vozila, motocikala i prvi put kampera.

Između ostalih atraktivnih automobila posjetitelji će moći vidjeti novi Peugeot 508, Audi A6 i A7 Sportback, BMW X2, BMW X3 i BMW X4, Mercedes A-klasu i CLS, NOVI vw Touareg, Lexus LS, RC i LC i Toyotu Land Cruiser, Hyundai i30 Fastback, novi Nissan Leaf i Renault Megane R.S., Opel Insignia GSi i Insignia Country Tourer te Grandland X Ultimate, Ford Fiestu i Mustang, Citroen C4 Cactus i novi Berlingo…

Među izlagačima neće biti Rimac Automobila, koji svoj novi automobil C_Two u isto vrijeme predstavljaju na salonu automobila u New Yorku, a nisu željeli izlagati stari Concept_One.

– Salon automobila na Zagrebačkom velesajmu neprocjenjivo je vrijedan za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo Zagreba i cijele Hrvatske, a ako sve bude prema planovima Hrvatska bi za oko dvije godine mogla dobiti i Svjetski kup u auto-reliju na čemu sada intenzivno radimo – kazao je gradonačelnik Milan Bandić, dodajući da bi za to trebala i podrška hrvatske Vlade u vidu garancije od milijun eura.

Ivo Ivančević iz HGK-ovog udruženja trgovine motornim vozilima istaknuo je da je u prvim mjesecima ove godine Hrvatska među prvima u regiji po prodaji novih automobila te ima što pokazati i na najavljenom sajmu.

Jednokratna ulaznica stoji 40 kuna (za umirovljenike 20 kn), a stalna ulaznica 130 kuna. Sajam će biti otvoren radnim danima od 10 do 21 sat (u utorak od 15-21 h), a vikendom od 9 sati, dok će u petak i subotu raditi do 22 sata. Najsretniji posjetitelj će postati novi vlasnik Toyote Yaris Hybrida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije