MUP UPUTIO APEL MOTORISTIMA 270 obitelji osjetilo je gubitak najmilijih

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim je internetskim stranicama objavilo pismo zaljubljenicima u motocikle, nakon najnovijih smrtnih stradanja, u kojem apelira da ‘poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu’, pomognu da svako njihovo putovanje završi sretno na željenom odredištu.

‘Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje. Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!’, piše MUP.

Na hrvatskim cestama u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista, a to znači da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, ukazuju iz MUP.

Ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih, upozoravaju te naglašavaju da neumorno upozoravaju na opasnost koja prijeti vozačima na dva kotača te savjetuju kako takvu vožnju učiniti što sigurnijom s ciljem da spase barem jedan ljudski život ili spriječe neko drugo teško stradavanje.

‘Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu. Sretan i siguran put žele vam vaši plavci!’, stoji u apelu MUP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije