MEĐU PET NAJPOVOLJNIJIH SUV-ova čak dva Suzuki modela

SUV-ovi su trenutno najveći hit automobilske industrije. Njihova prodaja neprestano raste, a novi modeli niču poput gljiva nakon kiše. Danas svaki ozbiljniji proizvođač u ponudi ima barem jedan SUV, a neki od njih i tri, četiri ili više. SUV-ovi više nisu, kao nekad, klasa za bogate kupce.

Pojavili su i se i mnogi modeli koji su svojom cijenom samo malo skuplji od gradskih automobila. Kako su uglavnom nešto duži i osjetno viši nude mnogo više prostora u unutrašnjosti od gradske klase, pa su u tom pogledu gotovo na razini kompaktnih automobila, što ih čini dobrim za obiteljske potrebe.

Koliko su SUV-ovi popularni pokazuju i prodajni rezultati, pogotovo među privatnim kupcima. Suzuki Vitara već nekoliko godina u nizu drži titulu najprodavanijeg automobila u Hrvatskoj kada izostavimo tvrtke i u obzir uzmemo samo fizičke osobe, dakle privatne kupce.

Dodatne prednosti SUV-ova u odnosu na klasične karoserijske oblike su također bolja vidljivost, koja je posljedica povišene vozačke pozicije, a tu je i upečatljiviji izgled. Naravno, SUV-ovi imaju i neke minuse, a to su prvenstveno lošije vozne osobine i nešto veća potrošnja no to prosječnom kupcu ne smeta previše, piše portal oryx-asistencija.hr.

U Hrvatskoj se i dalje najviše kupuju mali gradski SUV-ovi, a najbolje prolaze oni s nižom cijenom. Zbog toga vam donosimo listu pet najjeftinijih SUV-ova koje trenutno možete kupiti u Hrvatskoj.

5. Suzuki Vitara/ 120 KS/ 112.201 kn 112.201 kn

Ovaj auto je s razlogom najprodavaniji među privatnim kupcima. Dobro izgleda, kao pravi mali terenac, ima sasvim dovoljno mjesta i već u osnovnoj verziji nudi snažan motor od čak 120 KS. Može mu se zamjeriti nešto lošija kvaliteta materijala u unutrašnjosti, no nudi vrlo veliku vrijednost za novac. Nudi se i 4×4 verzija, no za nju je potrebno mnogo više izdvojiti.

4. Kia Stonic/ 84 KS/ 110.990 kn

S obzirom na samo 414 cm dužine Stonic je iznenađujuće prostran u unutrašnjosti, a u prtljažnik stane 352 litre što je na razini modela kompaktne klase. Stonjc je među najnovijim, a to znači i najnaprednijim modelima u klasi. Već u osnovi je solidno opremljen, jedino je osnovni motor sa svojih 84 KS pomalo slabašan za auto. Ne nudi se 4×4 pogon.

3. Citroen C3 Aircross/ 82 KS/ 110.767

Aircross mnogi biraju zbog njegovog ekstravagantnog i privlačnog izgleda, no iza toga se krije jedan od najpraktičnijih i najprostranijih malih SUV-ova koje trenutno možete kupiti. Osnovni motor s tri cilindra je slabašan, ne nudi se 4×4 pogon a vozne karakteristike su skromne no zato u prtljažnik stane rekordnih 410 litara, a po udobnosti mu nema ravnog.

2. Dacia Duster/ 115 KS/ 99.900 kn

Realno best buy u ovoj klasi. Dacia možda nije ljepotan ali niti jedan auto u klasi se ne može boriti s njenom cijenom. Druga generacija Dustera je tek nedavno stigla i predstavlja ogroman napredak u odnosu na prvu u svakom pogledu, a pogotovo po ergonomiji, buci i potrošnji goriva. Osnovni Duster nema 4×4, ima svu potrebnu opremu, no još uvijek je po tom pogledu prilično skroman. Bolje odabrati neku skuplju izvedbu.

1. Suzuki Ignis/ 90 KS/ 83.274 kn

Uvjerljivo najjeftiniji ali i najmanji model na ovom popisu. Za razliku od svih ostalih modela ovo ne može biti obiteljski auto jer za to u njemu ima jednostavno premalo mjesta. Više se ne može očekivati od auta koji je u prosjeku pola metra kraći od ostalih na popisu. No Ignis je iznenađujuće dobar auto i za sve kojima prostranost ne igra neku ulogu prava preporuka. A nudi se i kao 4×4.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije