PA KAŽU SKUPO NA STRADUNU Ugostitelji besplatno poslužuju na taracama sva bezalkoholna pića

Autor: Denis Autori fotografija: Zvone Pandža/Pixsell
Tmurne dane pune južine olakšali su nam ugostitelji. 

Topla ljudska gesta naših ugostitelja jučer i danas popravila je ove tmurne kišne južne dane. Oni su se sjajno dosjetili da ubiju ljudima vrijeme pa su uveli uslugu, sukladno Vakulinoj prognozi, da na javnim nenatkrivenim površinama poslužuju besplatno sva bezalkoholna pića.

Ovoj akciji su se pridružili svi ugostitelji, osim jednog bivšeg predsjednika ugostitelja koji nam je rekao kako nema vremena za pizdarije, kako ima plaćati alimentaciju za dvije žene i organizirati svoje zimovanje ove zime.

A građani su oduševljeni, od oduševljenja skakutaju, njihaju se stolicama. Narudžbu zaprimi Cele, a posluži ih Festival. Sviđa im se ta širina Straduna koja je napokon ispražnjen od kruzerskih putnika koji malo troše i došao u ruke stanovnika koji na leđima nose teret prevelikih gužva i nakrcanih špaga parama od apartmana.

I vidite kako je potrebno tako malo da ljudima bude toplo oko srca i da sami stanovnici Dubrovnika osjete da ih ugostitelji zapravo vole i poštuju tako da ih u ova tmurna i južinom unesrećena vremena bar malo razvesele kakvim čajem ili malim makjatom.

*Tekst je totalna satira

Popularni Članci