Vijesti / Crna kronika

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

Splićanin 'stanovao' u varaždinskoj bolnici i mokrio po hodnicima. Prvo je 14 dana proveo u pritvoru, sad je i izgnan iz Varaždina

Splićanin 'stanovao' u varaždinskoj bolnici i mokrio po hodnicima. Prvo je 14 dana proveo u pritvoru, sad je i izgnan iz Varaždina
Marko Jurinec/Pixsell; Duško Jaramaz/Pixsell

'Oko dva tjedna I.B. zadržavao se u prostorijama bolnice, zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari', rečeno je na varaždinskom sudu...

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se I.B. (41) iz Splita proglašava krivim zbog skitnje na području grada Varaždina. Prekršaj je počinio početkom ove godine.

Kako se ističe u presudi, I.B. je već imao pravomoćnu presudu za skitnju po gradu i izrečenu mjeru udaljenja s područja grada Varaždina, no unatoč tome on je i dalje nastavio 'lutati gradom bez plana i cilja'. Za isti je prekršaj evidentiran već i u Zagrebu, Vinkovcima i Našicama.

I.B. na sudu je negirao odavanje skitnji.

- Majka mi šalje novac, ali nemam gdje prespavati u Varaždinu. Ujutro dođem u Varaždin, navečer odem. Kroz dan posjećujem kafiće – rekao je I.B.

Prethodnu presudu i izrečenu mjeru udaljenja iz Varaždina, piše u presudi, smatrao je nezakonitom.

Pred sudom je svjedočio i policijski službenik koji je utvrdio prekršaj I.B.-a. On je naveo kako je postupao po brojnim pritužbama djelatnika Opće bolnice Varaždin.

- Oko dva tjedna I.B. zadržavao se u prostorijama bolnice, zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici – rekao je policijski službenik.

Dodao je kako je također zaprimio brojne dojave o sitnim krađama koje je I.B. počinio po trgovačkim centrima.

Sud je prihvatio svjedočenje policijskog službenika, dok je obranu I.B.-a okarakterizirao kao 'plošnu i neuvjerljivu'.

Za prekršaj je I.B. kažnjen s 14 dana zatvora, no kako je po utvrđenju prekršaja uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Dodatno mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

I.B. Oslobođen je plaćanja troškova postupka jer bi 'plaćanjem bilo ugroženo nužno uzdržavanje članova njegovog kućanstva'.

Žalbu na presudu stranke mogu podnijeti u roku od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video