Lovački savez

Lovačko društvo Fazan domaćin završnice međimurske lige strijelaca u Draškovcu

Samom natjecanju prisustvovalo je preko 160 lovaca, koji su u teškim vremenskim uvjetima (vrućina) pokazali zavidnu spremnost i koncentraciju

Lovačko društvo Fazan iz Draškovca ove nedjelje je bilo domaćin završnice međimurske lige strijelaca. Na samom natjecanju bilo je prisutno preko 25 lovačkih društava s područja Međimurske županije, te gosti iz susjednih županija i Republike Slovenije.

>> Lovačko društvo Fazan domaćin završnice međimurske lige strijelaca u Draškovcu

Samom natjecanju prisustvovalo je preko 160 lovaca, koji su u teškim vremenskim uvjetima (vrućina) pokazali zavidnu spremnost i koncentraciju. Valja napomenuti kako će najbolji pojedinci konkurirati za ulazak u reprezentaciju Lovačkog saveza Međimurske županije.

S ovime je ujedno i završena ovogodišnja liga, sljedeća započinje 2019 u mjesecu svibnju. Lovcima preostaje dobro ose pripremiti za sljedeću godinu, a za pojedince kreće i lovna sezona. 

Prvaci Međimurske lige strijelaca za 2018. godinu, u ekipnoj konkurenciji postali su strijelci Lovačkog društva ‘Srnjak’ Macinec, drugo mjesto osvojili su strijelci Lovačkog društva ‘Mursko Središće’, a na trećem mjestu završili su strijelci ‘Zeca’ iz Vratišinca.

U pojedinačnoj konkurenciji bilo je neizvjesnosti do zadnjeg trenutka. Nakon četrnaestog kola, troje strijelaca imalo je 162 pogođene mete. Pobjednika  je dobiven nakon “raspucavanja” u dodatnoj seriji. Na kraju natjecanja  prvo mjesto osvojio je Mladen Srnec iz Lovačkog društva “Srnjak” Macinec, na drugom mjestu završio je Josip Šoštarić  iz Lovačkog društva “Mursko Središće”, a treće mjesto osvojio je Zvonimir Srnec ,  član “Srnjaka” iz Macinca. Treba posebno napomenuti da je Mladen Srnec obranio titulu prvaka iz 2017. godine.

Ekipni rezultati:
1.L.D. “Srnjak” Macinec – 905 pogođenih meta

2.L.D. “M.Središće”M. Središće-861 pogođena meta

3.L.D. “Zec” Vratišinec -858 pogođenih meta

Pojedinačni rezultati:
1. Srnec Mladen L.D. “Srnjak” Macinec   162+13 pogođenih meta

2. Šoštarić Josip  L.D. “M.Središće”M. Središće 162+12 pogođenih meta

3. Srnec  Zvonimir L.D. “Srnjak” Macinec  162+0 pogođenih meta

Nagrade je najboljima uručio Ljubomir Grgec, čelni čovjek LS Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije