Povezane vijesti
EVO na što muškarci zaista 'padaju'

EVO na što muškarci zaista 'padaju'

Muškarci ipak toliko ne padaju na bujne grudi koliko na intelekt, kažu stručnjaci. Evolucijski biolog profesor David Bainbridge tvrdi da muškarci vol...

ZAŠTO žene idu zajedno u ženski WC? Evo urnebesnih razloga...

Poznat vam je scenarij kada ste u nekom noćnom izlasku ili čak samo na dnevnoj kavi, a dvije prijateljice odlaze zajedno u WC? Što se to tamo događa da gotovo uvijek neke dvije žene idu u te 'magične prostorije' zajedno?

Rekli bismo – mnogo toga!

Nije to samo odlazak u WC, to je zaista mnogo više. I sama sam žena i unatoč brojnim naporima, katkada je zaista prevladalo ono 'žensko', što je i mene natjeralo da odem u WC s prijateljicom. Ili dvije, tri.

Kad je riječ o kafićima i dnevnim druženjima, odlazak u ženski WC u društvu sveden je na minimum. Tu čarolije nema. Svjetlo dana kao da odnosi svu onu 'čaroliju i magiju' koju donosi tek noć. A onda, pod slabim neonskim lampama u ženskim toaletima, nerijetko i u muškim, nastaje sasvim drugi svijet.

Ispovjedaonica

Neke se velike tajne izmjenjuju unutar zidova ženskog WC-a u nekom klubu ili kafiću. Najvjerojatnije se neće postići dogovori o nekim milijunskim ugovorima i poslovima budućnosti, no potreba da se kaže nešto prijateljici na uho, daleko od ostalih ušiju, itekako je prisutna.

'Znaš, taj Darko mi uopće nije privlačan. Naporan je kao uš, a kad se počne onako smijati, najradije bih ostala tu zatvorena još koji sat'.

Ovo je bila tek jedna od 'ispovjednih' tajni kojih sam se naslušala tijekom godina u ženskim toaletima.

'Otkrila sam da ima drugu, pratila sam ga...', 'Martina je baš ono 'bitch', jednom ću joj to reći u facu!', 'Morala sam se maknuti od stola, jesi li osjetila kako Petra smrdi? Fuj'

Ali nerijetko baš te 'prijateljice' nisu bile svjesne da su i same nemalo puta bile 'opojnog mirisa' i razmazane šminke na licu koju su, eto, došle popraviti u klupskom WC-u.

Prostor za terapiju

Malo privatnosti, malo prostora u kojem će prijateljice jedna drugu po potrebi zagrliti, utješiti i biti rame za plakanje kada je potrebno. Jer baš u takvim, noćnim izlascima, nakon pića ili dva, znaju se pojaviti suze na licu, osjećaj tuge ili krivnje, čak i bijesa. A onda zahvaljuješ svima koji ti u tom trenu padnu na pamet što pokraj sebe imaš prijateljicu koja će te razumjeti i u tom trenu ti biti sve na svijetu.

Mjesto za skrivanje

Ženama je dovoljan samo poneki signal da bez ijedne izgovorene riječi odluče da je vrijeme za odlazak u WC. Podignuta obrva, pokret glavom u stranu ili prema gore te upitan pogled.

Ne, nije riječ o zavođenju onog muškarca za šankom, koji je vjerojatno sebe uvjerio baš u to, već o 'pozivu u pomoć' za hitan odlazak u WC. Mnogo je razloga za to: hitna provjera je li menstrualna krv pronašla svoj put na vidljivi dio outfita (jer to je lakše pitati prijateljicu nego ući u WC kabinu i skinuti se i provjeriti svojim očima), skrivanje od bivšeg dečka kojeg je maloprije ugledala na vratima s novom djevojkom, dogovori oko 'podjela' koja će kojeg muškarca za stolom pokušati zavesti, ali i dobronamjerni pokušaji one spasiteljice od maloprije da svoju prijateljicu nagovori da je vrijeme da prestane piti alkohol. Ili je u četiri oka upozori da je već odavno trebala prestati.

One ružnije stvari koje se događaju kada se pretjera s alkoholom ili sirovim školjkama koje su zaista izgledale svježe u onom restoranu, ostavit ćemo za neki drugi put.

Susret svjetova: za žene make up, za muškarce - sprave za mučenje, čišćenje, glancanje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.