Povezane vijesti
EVO kakve muškarce žene traže

EVO kakve muškarce žene traže

Svi smo čuli teoriju da žene traže partnere koji ih podsjećaju na njihove očeve. No, novo istraživanje pokazalo je da žene ipak traže muškarce koji s...

OTKRIVENO hoće li kosu izgubiti prije viši ili niži muškarci

Niži muškarci u većoj su opasnosti od preranog gubitka kose jer isti gen nosi nasljeđe za ćelavost i nizak rast.

Uz to što isti gen nosi nasljeđe za ćelavost i niži rast, povećana razina testosterona u ranom pubertetu također prouzročuje prestanak rasta kose. Takvo što vidljivo je tek nakon dvadeset godina, no činjenica je da genetika i utjecaj testosterona još u ranom pubertetu odlučuju kako ćete izgledati u tridesetima.

Istraživači sa Sveučilišta u Bonnu analizirali su gene 11.000 muškaraca s prijevremenom ćelavošću i oko 12.000 muškaraca koji nisu izgubili kosu.

Naglasili su da je testosteron odlučujući, no gen koji nosi nasljeđe za nizak rast i ćelavost također izaziva prerani pubertet koji će biti odgovoran za izgled muškarca u kasnim godinama.

Samim time donosi se logičan zaključak da muškarci u sjevernim predjelima, uz gene koji nose nizak rast, vuku i gen ćelavosti te moraju računati i na nedostatak vitamina D koji također ima svoj doprinos cjelokupnoj slici.

Ne postoji lijek koji će pomoći spriječiti ćelavost. Drastična je činjenica da samo kastracija može potpuno spriječiti opadanje kose i očuvati kosu jednako gustom.

U budućnosti se znanstvenici nadaju da će otkriti sve faktore koji su odgovorni za prerani gubitak kose.

Sevkin hit "Kao" ruši sve rekorde na YouTubeu, a ona uživa u Americi uživa s velikim facama
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.