ZAMJENIK ŽUPANA svečano otvorio teniski turnir Marin Šuica Junior Open

Teniski klub Franjo Punčec svojim se kontinuiranim aktivnostima etablirao u klub prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i šire.

Škola tenisa koja djeluje unutar kluba profesionalnim i stručnim pristupom odgaja i stvara vrhunske sportaše i trenere prepoznate na europskoj i svjetskoj razini.

Jedan od najistaknutijih tenisača koji je svoje prve sportske korake učinio upravo u najboljem međimurskom teniskom klubu, zasigurno je Franjo Punčec, po kojem klub danas nosi i ime, ali i Marin Šuica, mladi, perspektivni međimurski igrač i jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj i svijetu koji je tragično stradao 2010., po kojem naziv nosi najjači turnir u regiji.

Uz brojne turnire koji se organiziraju, najznačajnija su dva međunarodna uvrštena u kalendar Europske teniske federacije TENNIS EUROPE – Croatia Cup za djevojčice i dječake do 12 godina te turnir za juniorke i juniore do 16 godina, MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN. Isti je danas i svečano otvoren na čakovečkim terenima.

'Osim sportskog značaja, ovaj 19. po redu turnir za nas organizatore ima jednu emotivnu notu. Marin Šuica kao klinac od 6 godina svoje prve teniske korake učinio je upravo na ovim terenima te svojom upornošću, ustrajnošću i radom, do 15. stasao u vrhunskog, svjetskog sportaša. Osvajao je mnoge međunarodne turnire te na osnovu tih rezultata bio prvi igrač na europskoj Masters listi juniora do 16 godina i član hrvatske reprezentacije u kategoriji od 12, 14 i 16 godina. Generacijama koje dolaze uzor je i primjer kako se marljivim i ustrajnim radom postižu rezultati na najvećim teniskim natjecanjima', u emotivnom je govoru rekao predsjednik TK Franjo Punčec, Josip Sabolek.

Turnir je svečano otvorio i pritom se uvodno obratio prisutnima zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

'Puno sportske sreće i uspjeha svima želim na ovom turniru, ali i u svim budućim natjecanjima na kojima ćete sudjelovati. Svima vama, igračima, trenerima i roditeljima želim da ponesete lijepe uspomene iz našeg Međimurja, a dogodine da se ponovo vidimo na terenima Franje Punčeca i na Marin Šuica Junior open-u koji nam je na ponos', rekao je Grivec te službeno otvorio natjecanje. 

Ovo je natjecanje po broju igrača i broju država sudionica među najznačajnijim i najjačim teniskim turnirima u Europi s više od 120 natjecatelja iz 18 zemalja.

Natjecanje će potrajati sve do vikenda, finalni susreti predviđeni su za subotu, 1. srpnja.

 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Novi trener Modrih Nikola Jurčević otvorio dušu 'Ovo mi je prilika života!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.