VELIKI POVRATAK TIJANE TKALČEC Izborila finale preskoka u Kopru

Tijana Tkalčec vratila se gimnastici, napravivši to sa stilom. Nakon dvogodišnjeg izbivanja iz dvorane 28-godišnja Čakovčanka iznenadila je gimnastičku javnost pojavljivanjem na turniru FIG World Challange cupa Slovenia 2017. u Kopru.

Današnje (petak) kvalifikacije odradila je po planu i s ocjenom 13.500 kao petoplasirana izborila subotnje finale. U prvom skoku Tkalčec je dobila ocjenu 13.600, a u drugom 13.400. Po završetku kvalifikacija nije krila oduševljenje rezultatom.

"S obzirom da me zaista dugo nije bilo na službenim natjecanjima ovo je bolje od onog što sam očekivala. Konkurencija nije bila bezazlena, u Kopru nastupa trećeplasirana s Europskog prvenstva i finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva. No, nisam se previše obazirala na njih već sam odradila svoj zacrtani program po planu" rekla je Tkalčec.

Govoreći o razlozima svog povratka u natjecateljsku gimnastiku, ukupna pobjednica svjetske rang liste u preskoku iz 2010. i 2011., kazala je kako prije svega nije bilo zdravstvenih problema. Istaknula je kako su poteškoće s bubrezima prošlost te da je u dogovoru s trenerima Igor Kriajimskim i Mariom Vukojom odlučila probati pa što bude.

O pripremama za ponovni povratak Tijane na sportska borilišta znalo je jako malo ljudi, bila je to svjevrsna "top secret" klasifikacija u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan.

"S pripremama u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću počela sam u listopadu prošle godine. Prvo sam samo trčala i dizala snagu, a skakati sam počela tek u siječnju. Ispostavilo se kako mi se sve brzo vratilo, mišići su očito zapamtili sve one godine treniranja i natjecanja. Čak sam se malo i iznenadila kako je sve išlo relativno glatko, a što je najvažnije nije bilo nikakvih bolova" istaknula je.

Jedna od najstarijih aktivnih gimnastičarki smatra da sada skače čak i bolje nego iz najboljih godina kada je redovito uzimala medalje na turnirima Svjetskog kupa. "Promijenila sam tehniku izvedbe skoka, a i nemam više pritisak tako da sada to izgleda jako dobro" izjavila je i dodala kako je za nju gimnastika jednom riječju – život.

"To je dio mene od moje četvrte godine. I kad sam prestala trenirati ostala sam u gimnastici i ova reaktivacija je samo povratak na ono što najbolje znam raditi" poručila je. Finale natjecanja u Kopru na rasporedu je sutra (subota) u 14 sati, a nakon toga Tijanu ćemo vidjeti 20. i 21. svibnja na turniru Svjetskog kupa u Osijeku.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ivana Habazin u petak boksa za svjetski naslov: njezina protivnica nije prošla vaganje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.