Povezane vijesti
KAŠTELU međimurski odbojaški Kup

KAŠTELU međimurski odbojaški Kup

U subotu je u NGC Aton u Nedelišću odigrana završnica odbojkaškog Kupa Međimurja u odbojci za seniorke. Prvo su se u utakmici za treće mjesto sastale...

TROFEJ NEDELIŠĆA sedmi put odbojkašima Centrometala

U nedjelju je u dvorani NGC Aton održan međunarodni odbojkaški turnir za seniore Trofej Nedelišća.  Radi se o turniru pod pokroviteljstvom Općine Nedelišća koji redovito okuplja prvoligaške momčadi okolnih zemalja, a ovo je bilo 13. izdanje turnira. Ujedno je to i pripremni turnir za nadolazeća prvenstva koja čekaju klubove. Na ovom turniru Centrometal je tako odigrao prve dvije utakmice od početka priprema.

Sam početak turnira loše je počeo. Naime igrači mađarskog prvoligaša Sumegi RE nisu zbog neispravnih osobnih dokumenata uspjeli preći granicu na Letenyu. No svejedno tu su bila tri hrvatska Superligaša, uz domaćeg Centrometala i znatno pojačani zagrebački Medicinar i Kitro Varaždin. Stoga je odlučeno da će se igrati svaki sa svakim na tri dobivena seta.

U prvoj utakmici sastali su se domaći Centrometal i susjedni Kitro Varaždin. Obzirom na prošlogodšnju ekipu nekoliko promjena u početnoj postavi Centrometala. Započeli su Bogdanović, Vincek, Juras, Komosar, Kopačević, Gotal i libero Vuk.

Centrometal je mnogo bolje započeo utakmicu, stvorio značajnu prednost i osvojio prvi set 25:18. Dobar servis i odličan prijem bili su prevaga kako u prvom tako i u ostala dva seta koji su također glatko pripali domaćinu 25:18 i 25:17.

U drugom susretu Kitro Varaždin odlično je započeo susret protiv Medicinara i pomalo začuđujuće lagano uzeo prvi set 25:15. No nakon toga napravili su nekoliko promjena, dali šanse mlađim igračima i posljedica toga bila su tri dosta lagano osvojena seta za Medicinar. Po setovima je bilo 25:15, 25:19 i 25:21.

Odluka o pobjedniku turnira padala je u zadnjem susretu između Centrometala i Medicinara. U ovoj utakmici trener Kirić promijenio je tri igrača. Početna postava bila je Bogdanović, Vincek, Posavec, Komosar, Ivan Novak, Gotal i libero Vedran David.

Do polovice prvog seta igralo se poen za poen i bilo je stalno poravnato. No tada Zagrepčani stvaraju prednost od tri poena, prije svega dobrim servisom.  Tu prednost drže do završnice seta, na kraju je 25:20.

Drugi set jako sličan u prvom dijelu. No ovaj put Centrometal nakon 17:16 radi veliku seriju i sa uvjerljivih 25:17 poravnava na 1:1 u setovima.

U trećem setu Medicinar je odličan u svim elementima igre, vodi uvjerljivo od početaka do kraja i s 25:14 stječe novu prednost.

Na početku četvrtog seta Juras ulazi umjesto Posavca, a Vuk na mjestu libera mijenja Davida. Ali opet je na početku Medicinar bolji i vodi 6:3. Tada Kirić mjenja tehničara Gotala s Karlom Novakom. Proigrao je i mladi Juras i kreće preokret. Centrometal vodi 10:8. Kasnije je poravnato i u završnicu se ulazi s 21:21. Nju su bolje odradili domaći igrači i s 25:22 izborili tie-break.

U petom setu poveo je Centrometal i niti u jednom trenutku nije ispustio tu prednost. Pred kraj su imali 13:9, pa 14:11, malo su zakomplicirali situaciju, ali onda je Juras prošao na trećoj meč lopti za konačnih 15:13.

Na kraju je Centrometal osvojio svoj sedmi naslov pobjednika, drugi je bio Medicinar, a treći Kitro Varaždin. Pehare za sve tri momčadi podijelili su zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i predsjednik  Odbojkaškog saveza Međimurske županije Dragutin Novak. Utakmice su dobro sudili Pejo Kopačević, Ivan Kurteš i Sara Kirić.

Momčadi:
Centrometal: Bogdanović, Marciuš, Vincek, Gotal, Juras, Marko i Vedran David, Vuk, Ivan, Karlo i Hrvoje Novak, Posavec, Komosar, Kopačević (treneri Kirić i Siniša Novak)
Medicinar: Zelenika, Rendić, Rugle, Matić, Pribanić, Čičković, Skorin, Cota, Martinko, Kos, Dumbović, Nikolaus (trener Komadina)
Kitro Varaždin: Somođi, Matej i Ivan Orešković, Stanić, Juren, Trupković, Kurtović, Čilaš, Nežvala, Žganec, Miklošić (treneri Klein i Kešina)

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Nesretnom nogometašu pukla srčana aorta? Unatoč iznimnim naporima liječnika spasa nije bilo
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.