TIJANA TKALČEC u finalu Svjetskog kupa u Osijeku

Četiri od četiri! Rezime je to nastupa prvoga kvalifikacijskog dana na gimnastičkom Grand prix Osijek Žito Challenge cupu. U subotnjim finalima tako ćemo vidjeti Roberta Seligmana i Matiju Barona na konju s hvataljkama te Tijanu Tkalčec i Emu Kajić na preskoku.

Na preskoku ćemo imati dvije predstavnice u subotnjim finalima. Osijek je označio veliki povratak Tijane Tkalčec, koja je nakon petog mjesta u Kopru i kod kuće ostvarila plasman u finale. U kvalifikacijama je bila šesta (13.550). Njezina mlađa reprezentativna kolegica Ema Kajić zauzela je osmo mjesto (13.175) na istoj spravi, a najbolja na preskoku bila je Mađarica Boglarka Devai (14.125).

- Mislim kako je sada bilo čak i bolje negoli u Kopru. Bila je i veća ocjena i skokovi su bolje odrađeni, jedino još doskok u finalu mora biti bolji, ako se želi nešto napraviti - rekla je Tijana, koja je zbog problema s bubrezima bila dvije godine izvan gimnastike. No, zov sprava bio je dovoljno jak.

- Osjećala sam se kao da nisam rekla posljednju riječ premda nisam ni dosada bila nezadovoljna. Bila sam u finalu Europskog prvenstva, osvajala svjetske kupove. Sada sam nekako staloženija prema svemu - rekla je Tijana, donosi Glas Slavonije.

PRESKOK
1. Boglarka Devai (Mađ) 14,125, 2. T. Belak (Mađ) 14,000, 3. Z. Kovacs (Mađ) 13,950, 4. T. Kysselef (Slo) 13,675, 5. G. Janik (Polj) 13,675, 6. TIJANA TKALČEC (HRV) 13,550, 7. L. Ahaimova (Rus) 13,525, 8. EMA KAJIĆ (HRV) 13,175

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Novi trener Modrih Nikola Jurčević otvorio dušu 'Ovo mi je prilika života!'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.