TIJANA TKALČEC: 'Prošlo je bolje od očekivanog'

Povratak u svjetsku gimnastičku elitu Tijana Tkalčec potvrdila je odličnim šestim mjestom u Osijeku. I na drugom 'povratničkom' turniru na kojem je nastupala u razmaku od sedam dana uspjela je izboriti finale.


'Prvi put u karijeri imala sam dva vikenda za redom natjecanja i prošlo je bolje od očekivanog. Iskreno, nakon povratničkog nastupa u Kopru i petog mjesta nisam se nadala još jednom finalu. Kada sam bila u punom trenažnom procesu dva uzastopna nastupa bila bi mi veliki napor, ali u Osijeku sam uspjela odraditi još jednu dobru vježbu. U gradu na Dravi mi je uvijek posebno skakati,  a domaća publika dala mi je vjetar u leđa', izjavila je Tijana Tkalčec.

Konkurencija na preskoku bila je jača nego u Kopru. Put srca Slavonije stigle su prvoplasirana i trećeplasirana s posljednjeg Europskog prvenstva, a tu su bile i finalistice sa Svjetskog prvenstva. No, s ocjenom 13,534 28-godišnja Čakovčanka potvrdila je šesto mjesto iz kvalifikacija. 'Jako sam sretna s plasmanom jer sam nakon dvogodišnjeg izbivanja dobila unutarnje zadovoljstvo i potvrdu kako je odluka o povratku natjecanjima bila dobra', komentirala je i dodala kako je rezultat iznad svih očekivanja.


'Planirala sam probati pa što bude – bude, a ispalo je puno bolje. Dva finala su mi bila poseban bonus', kazala je ponosna Tijana. Jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki 2010. i  2011. bila je najbolje rangirana preskokašica na svijetu, a karijeru je, ispostavilo se privremeno, okončala prije dvije godine zbog zdravstvenih problema.

'Sada  je zdravstveni karton u redu i planiram još jednom vrijeme ostati u natjecateljskoj gimnastici', poručila je. Pred članicom GK Marijan Zadravec Macan na rasporedu je Državno prvenstvo za seniorke i seniore kojemu će 10. lipnja domaćin biti NGC ATON u Nedelišću. Nakon toga slijedi zasluženi odmor pa pripreme za rujan i turnire Svjetskog kupa u Varni (BUG) i Szombathlyu (HUN).

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Cijeli svijet šalje poruke podrške velikom treneru: Sir Alex Ferguson bori se za život
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.