Povezane vijesti
1. UTRKA Vratišinca u subotu 16. rujna

1. UTRKA Vratišinca u subotu 16. rujna

Savjet mladih Općine Vratišinec povodom Dana Općine Vratišinec 2017. godine, točnije 16. rujna na igralištu NK Sokol Vratišinec organizira 1. utrku Vr...

SVJETSKO ZLATO za Svena Todorovića

Od 18. do 20. kolovoza održano je 12. svjetsko LSW / WTC bacačko prvenstvo u mađarskom gradu Tata. Radi se o natjecanju na kojem bacači (mahom iz Europe koja ima dugu tradiciju u bacačkim sportovima) u bacanjima koriste sprave koje su teže od standardnih olimpijskih sprava.

I ove su godine nastupali natjecatelji iz mnogih zemalja, pa su se tako uz brojnu ekipu domaćina Mađarske, na borilištima Mađarskog olimpijskog trening kampa, mogli vidjeti takmičari iz Njemačke, Poljske, Engleske, Češke, Italije, Baltičkih zemalja, Velike Britanije, Srbije, Austrije,… Među njima je po prvi puta nastupio i Sven Todorović iz AK Međimurja.

Odlazak u Tatu se pokazao veoma uspješnim jer se vratio s naslovom prvaka u bacanju kladiva (jednoručno bacanje kladiva mase 7,5 kg) i bacanju gire mase 1,5 kg s rezultatom od 60,28 m što ga trenutno stavljana sam vrh svjetskih tablica. Srebro je osvojio u bacanju diska mase 5 kg (olimpijska težina seniorskog diska iznosi 2 kg).

Ovaj je nastup Svenu poslužio i kao dobar trening za predstojeća (na žalost malobrojna) natjecanja u Hrvatskoj i regiji.

Vratio se Stipe Žunić: 'Pitanje je trenutka kada ću baciti preko elitne granice'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.