Povezane vijesti
1. UTRKA Vratišinca u subotu 16. rujna

1. UTRKA Vratišinca u subotu 16. rujna

Savjet mladih Općine Vratišinec povodom Dana Općine Vratišinec 2017. godine, točnije 16. rujna na igralištu NK Sokol Vratišinec organizira 1. utrku Vr...

SVJETSKA PRVAKINJA Najbolja je! Sandra pomela konkurenciju i osvojila zlato!

Sandra Perković sjajnim je nastupom osvojila zlato u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Sandra je bacila 70,31, pomela konkurenciju i drugi put u karijeri osvojila svjetsko zlato.

Perković je tako ponovila uspjeh iz Moskve prije četiri godine kada je po prvi put osvojila naslov svjetske prvakinje, dok je prije dvije godine u Pekingu bila srebrna iza Kubanke Denije Caballero.

Uz dva svjetska zlata, Perković ima i dva olimpijska zlata, prvo je osvojila na istom ovom stadionu u Londonu prije pet godina, a drugo lani u Rio de Janeiru. Usto, Perković ima i četiri uzastopna naslova europske prvakinje.

Šampionka iz zagrebačke Dubrave dominirala je natjecanjem diskašica u Londonu, već u prvoj seriji bacila je 69,30 metara što je rezultat kojega niti jedna druga bacačica nije ostvarila ove godine. U drugoj seriji Perković je bacila još dalje, do 70,31m, a i u trećoj je seriji prebacila 70 metara sa 70,28m, dok je u četvrtoj disk sletio na 69,81m.

Bila su to tri najdulja hica natjecanja. U petoj i šestoj seriji Perković je prestupila. Srebro je osvojila Australka Dani Samuels (29), svjetska prvakinja otprije osam godina iz Berlina je u šestoj seriji bacila rekord Oceanije od 69,64m, a broncu Francuskinja Melina Robert-Michon (38) sa 66,21m.

Za Robert-Michon ovo je treća velika medalja, nakon srebra sa SP u Moskvi 2013. i sa OI u Riju lani. Samuels je u posljednjoj seriji za čak 1,65m popravila osobni rekord. Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64,37m.

Bravo Sandra i čestitke iz Međimurja!

Kapetan reprezentacije - ponovno doma: Roko leni Ukić potpisao za Cedevitu i najavio medalju na Eurobasketu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.