STOLNI TENIS Kos-Kotoriba održao izvještajnu skupštinu

Stolnoteniski klub Kos-Kotoriba u subotu je u klupskim prostorijama održao izvještajnu godišnju skupštinu. U detaljnom izvještaju o radu u protekloj sezoni predsjednik Ivan Špicar ju je označio uspješnom, jer su uglavnom ostvareni svi planirani ciljevi. U prvom redu ostanak prve seniorske ekipe u 1. Hrvatskoj ligi istok, koji je uslijedio sretnim završetkom nakon niza peripetija.

Ekipa je, naime, ligu završila na devetom mjestu, samo s jednom pobjedom manje od sedmo i osmo plasiranih MSTC Čakovca i Graničara iz Slavonskoga Broda, pa je ostanak branila na kvalifikacijama. Ali bez svojega u ligi najboljega igrača Stjepana Škode, koji se odlučio za neigranje kvalifikacija, zbog čega je oslabljena ekipa osvojila tek peto mjesto i trebala ispasti.

Međutim, od nastupa u ligi odustali su prvo i drugoplasirani na kvalifikacijama Pitomača i Sračinec pa je Kos-Kotoriba ipak ostala prvoligaš. Cilj je ostvaren i boljim plasmanom klupskih ekipa u Županijskim ligama Međimurske novine, a od njih pet najuspješnija je bila četvrta, koja se osvajanjem drugoga mjesta u 3. ligi plasirala u 2. ligu, a za taj uspjeh posebnu je pohvalu zbog svoje ozbiljnosti i odličnih igara dobio njen najbolji i ujedno najmlađi igrač David Čukulic, koji je usto osvojio i treće mjesto na turniru TOP-12 lige.Četvrta mjesta su osvojile treća ekipa u 2. i šesta u 7. ligi, peto druga ekipa u 1. ligi i šesto peta ekipa u 5. ligi. Predsjednik je pohvalio uspjeh klupskih veterana od kojih su Vinko Legin i Stanislav Sović osvojili prvo i treće mjesto na veteranskom prvenstvu Hrvatske igrača starijih od 60 godina, a Legin sa Željkom Dolencem i prvo mjesto u parovima starijim od 50 godina. Prvim i drugim mjestom među veteranima starijim od 60 godina Legin i Sović bili su dominantni na veteranskom prvenstvu Međimurja, a Sović je u istoj kategoriji bio treći na 2. Kupu Grada Čakovca.

Posebno mjesto u aktivnosti kluba ima klupska stolnoteniska škola pa je izvještaj o njezinom radu podnio voditelj i trener Stjepan Vidović. Među petnaestak najaktivnijih mladih igrača i igračica svojim su se rezultatima na prvenstvu Međimurja i županijskim turnirima istakli limači Dorian Pišpek i Marko Knez, limačice Nela Kovačić i Nina Friščić, najmlađi kadet Dino Sović, najmlađa kadetkinja Lana Horvat, kadeti Pavlo Dornik i Domagoj Dežđek, kadetkinja Gabrijela Siladi i juniorke Nika Lukša i Barbara Čižmešija, koji već pobjeđuju i u starijim kategorijama od svojih.

Njihovom brojnošću i kvalitetom klub je u samom vrhu u Međimurskoj županiji s lijepom perspektivom za još veći napredak. Upravo rad s mladima i njihovo uključivanje na turnire te ostanak seniora u 1. Hrvatskoj ligi predsjednik je naznačio kao glavne ciljeve i za iduću sezonu. Vjeruje da će u tome i nadalje imati potporu Općine, sponzora i roditelja, koji su i do sada, prema svojim mogućnostima, pomagali klubu u njegovu radu, na čemu im se i na skupštini posebno zahvalio.   

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Osijek časti za rođendan: svaka beba rođena na rođendan kluba dobiva 1947 kuna
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.