STOLNI TENIS Izvršni odbor MSTS-a održao treću sjednicu

Izvršni odbor Međimurskoga stolnoteniskog saveza u kompletnom sastavu je u Šenkovcu održao svoju treću sjednicu, prvu u 2018. godini, na kojoj je odradio devet točaka dnevnoga reda. Vezano na zahtjeve Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije raspravljao je o nositeljima kvalitete i odlučio da će u tekućoj godini za seniorsku kategoriju to i dalje biti Stolnoteniski klub Hodošan, a za mlađe dobne skupine STK Mihovljan. Kad se radi o njihovu određivanju ponovo se poela rasprava o potrebi izrade čvrstih kriterija, kako se odluka i ubuduće ne bi donosila subjektivnim izjašnjavanjem članova Izvršnoga odbora.

Prisutne je  predsjednik Dražen Korent upoznao s od Zajednice  udruga i saveza utvrđenim uvjetima za financiranje klubova iz stavke 'sportske škole', koje trebaju imati klubovi, koji se žele konkurirati za sredstva iz te stavke. Na dnevnom redu su bili i kriteriji za prijedlog najboljih sportaša, sportašica, momčadi i ekipa Međimurja za 2017. godinu, u kojim kategorijama stolni tenis neće imati kandidate. Ali će zato za posebno priznanje predložiti Nina Bašu talentiranoga stolnotenisača s invaliditetom, člana STKI URIHO iz Zagreba i STK Mihovljana, a za nagradu kojom se nagrađuju daroviti sportaši i sportašice Martu Novak iz STK Putjana, koji su u protekloj godini postigli zapažene rezultate.

Također je donio odluku da se za priznanje Franjo Punčec predlože Rino Megla iz STK Putjana za životno djelo i Robert Mikac iz STK Mihovljana za godišnje priznanje za 2017. godinu, a nema prijedloga za sportski fair – play. Na inicijativu STK Putjana donijeta je odluka da se na pojedinačno seniorsko prvenstvo uvrsti igra parova, ali ne za svaku kategoriju posebno, nego u sastavu parova u kojemu mogu biti po dva igrača, dvije igračice ili pak jedan igrač i jedna igračica.

Na prijedlog voditelja Međimurskih liga Međimurske novine Franje Flaca Izvršni odbor je donio odluku da nastavak započne u subotu 3. veljače, te da se tradicionalni turniri TOP-12 po ligama održe u subotu 7. travnja. Dražen Korent i Robert Mikac, članovi Skupštine Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije iz stolnoteniskoga sporta, članove Izvršnoga odbora upoznali su na kraju sjednice s radom izvještajne Skupštine Zajednice.

Posebnu je pozornost iz njihovoga izlaganja izazvala aktualna problematika liječničkih pregleda sportaša, a članovi Izvršnog odbora podržavaju inicijativu Skupštine da preglede sportaša amatera jedanput godišnje obavljaju liječnici obiteljske medicine.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek na treningu pala na glavu, zaradila potres mozga i izgubila pamćenje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.