Povezane vijesti
ŠAH Stridon II na vrhu treće lige

ŠAH Stridon II na vrhu treće lige

Odigrano je 5. kolo 3. šahovske lige. Ekipa Stridona II završila je prvih pet kola s maksimalnim učinkom, a sa 6 bodova slijede Goran Lopatinec, Mlado...

ŠAHOVSKI TURNIR održan u Maloj Subotici

U subotu je bilo mnogo događanja u Maloj Subotici gdje se održavaju Dani općine. Tri događanja su bila gotovo u isto vrijeme. Pod šatorom koji je smješten na parkiralištu Osnovne škole Tomaša Goričanca održan je šahovski turnir ŠK Dinamo iz Palovca. Ispred šatora je 12 ekipa kuhalo gulaš, a istovremeno su održane sportske utrke za sve ljubitelje trčanja.ŠK Dinamo Palovec kao organizator šahovskog turnira i Općina Mala Subotica kao pokrovitelj uveličali su šahovskim turnirom Dane općine Mala Subotica. Ovaj turnir se održava već više godina i svake godine poprima sve veći značaj (po broju učesnika šahista, svih uzrasta i dobi iz cijelog Međimurja).Kao dobar organizator ŠK Dinamo pod vodstvom predsjednika kluba Dragutina Srneca, tajnice Slađane Cirkvenčić i blagajnice Ivančice Šegović s uspjehom su vodile ovaj turnir. ŠK Dinamo osnovan je 21. lipnja 1981. godine i da se natječe u IV. HŠL centar. Ima 12 registriranih igrača. U klubu djeluju mladi šahisti – kadeti koji se natječu u kadetskoj ligi Centar.Dobra suradnja između kluba i Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice je rezultat rada s učenicima kroz školu šaha. Osnovna škola posljednih godina ima odlične rezultate u županiji, tako da su u školskoj godini 2016/17. i djevojčice i dječaci zauzeli visoka druga mjesta. Voditelj škole je Dragutin Srnec.Općinskom turniru odazvalo se 35 šahista u seniorskoj konkurenciji (iz svih klubova iz Međimurja), 12 kadeta i 4 kadetkinje iz Općine Mala Subotica. Seniori su igrali u sedam kola (Švicarac) dok su dječaci i djevojčice igrali svaki sa svakim (Berger).Općina kao pokrovitelj osigurala je pehare za (1., 2., i 3. mjesto) za seniore i pehare za 1., 2., i 3. mjesto za dječake i djevojčice kao i medalje za sve ostale mlade šahiste. Cijeli turnir nadzirao je i pratio sudac Saša Stanković.Rezultati:
Kadetkinje: 1. mjesto osvojila je Julia Janković 3 boda, 2. mjesto osvojila je Hana Halić s 1,5 boda, treće mjesto pripalo je Ani Blažona s 1 bodom i na 4. mjestu je bila Mateja Toplek s 0,5 boda.Kadeti: 1. mjesto pripalo je Nevenu Cirkvenčiću s osvojenih 8 bodova, 2. mjesto osvojio je Luka Šegović sa 7 bodova i 3. mjesto pripalo je Dino Puklek koji je osvojio 7 bodova. Nevenu Cirkvenčiću je ovo četiri uzastopna titula najboljeg mladog šahista u Općini Mala Subotica.Seniori: 1. mjesto osvaja Ivan Novak MK ŠK Sloboda Mihovljan s osvojenih 6,5 boda, 2. mjesto Saša Vidović FM ŠK Strahoninec sa 6 bodova i 3. mjesto Tihomir Željeznjak ŠK Strahoninec s 5,5 boda. Pehare i medalje je na kraju turnira podijelio novi općinski načelnik Valentino Škvorc.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Marin Čilić za RTL: 'U reprezentaciji ostajem do daljnjega, uvijek sam uz Hrvatsku'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.