RUKOMET U repki dva para blizanki, jedan su Stela i Paula Posavec

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jedinstvena je na svijetu. Pa, nijedna druga ekipa ne može se pohvaliti da ima čak dva para blizanki u momčadi.

Dora i Larissa Kalaus s jedne strane te Stela i Paula Posavec s druge. Imaju 20 godina, a križevačke sestre Kalaus dva su mjeseca starije od čakovečkih blizanki Stele i Paule.

- Nikad nisam čula da neka druga reprezentacija ima dva para blizanki. Da, to je raritet - rekla je Dora, koja se sa Stelom i Paulom nalazi s reprezentacijom u Mađarskoj, pišu 24sata.

Ljevakinja i dešnjakinja

Jedino fali Larissa, no ona je na širem popisu i uskoro će i ona biti “unutra”.

- Ma, Larissa će nam brzo doći. Uh, baš će biti posebno kad jednom sve četiri zaigramo. Budući da smo generacija prošle smo sve zajedno, od kadetske i juniorske reprezentacije, pa, evo, i do seniorske momčadi - istaknula je Stela.

Doru i Larissu lakše je razlikovati, Dora je ljevakinja, a Larissa dešnjakinja. Sa Stelom i Paulom je malo teže.

One imaju “istu ruku” - desnu.

- Nije neobično za blizanke da imaju različitu dominantniju ruku. Ali i dalje nas teško raspoznaju. Recimo, okrene se trener prema meni i kaže ‘Lare, Lare’, a ja njemu odgovaram: ‘Pa, ja sam Dora’. No doskočili su u Lokomotivi tom problemu pa sad svi govore: ‘Ajmo, sestra Kalaus’. Tako nitko ne može pogriješiti - nasmijala se Dora, koja je od Larisse starija minutu.

- Ta minuta mi često zagorčava život jer se Dora stalno na nju vadi kad treba nešto napraviti, pa uvijek kaže da sam ja mlađa - požalila se Larissa, koja seki uvijek može natrljati na nos da ima jači šut, pišu 24sata.

Nema 'šefice'

- To je točno, no ja sam preciznija - kaže Dora.

Stela je od Paule starija deset minuta, no kod njih nema “šefice”. - Ne, kod nas je demokracija, sve se dogovorimo - kaže Stela, koja je na jesen prešla u Lokomotivu kod blizanki Kalaus, dok je Paula ostala u Čakovcu, u ŽRK Zrinski.

- Znam da su blizanci jako povezani, no kod nas nije bilo drame kad sam odlazila u Zagreb. Brzo smo se nekako osamostalile jedna od druge.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Euforija uoči Rusije: turističke agencije već se pripremaju za eventualne hrvatske utakmice u nokaut fazi
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.