Povezane vijesti
ŠAH Slobodi Mihovljan međimurski Kup

ŠAH Slobodi Mihovljan međimurski Kup

Kup Međimurskog šahovskog saveza osvojila je Sloboda Mihovljan sa svim pobjedama. Ekipa iz Mihovljana bila je uvjerljiva i u posljednjem 6. kolu u koj...

PRVENSTVO Šahisti iz Hrvatske, Mađarske, BiH i Slovenije tri dana u Čakovcu

Srednja škola Čakovec od petka do nedjelje, 26. - 28. siječnja ugošćuje 4. prvenstvo Čakovca u šahu. Šahovsko natjecanje koje organiziraju dva međimurska kluba, Čakovec i Stridon iz Štrigove otvorio je zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved.

U svom govoru poželio je svim šahistima, iz Hrvatske i susjednih zemalja da se što ugodnije osjećaju u Čakovcu. Govoreći o značaju šaha spomenuo je njegovu dugu tradiciju u gradu Zrinskih te podsjetio na preporuku Europske unije da se ova drevna igra uvrsti u nastavu osnovnih škola kao izborni predmet jer uvelike poboljšava logičko razmišljanje djece.

Predsjednik ŠK Čakovec Jurica Horvat zahvalio se igračima na dolasku, istaknuvši kako je za turnir prijavljeno 130 šahista i šahistica iz četiri zemlje. Dodao je kako je ovakav turnir odlična promocija šaha među mladima.

Osvrnuo se i na dosadašnje turnire kazavši kako prvenstvo raste iz godine u godinu te se etabliralo kao tradicionalno natjecanje. Svečanosti otvorenja prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Roland Tomašić.

Pokrovitelj turnira je Grad Čakovec, a igra se u tri kategorije - seniori, stariji kadeti i mlađi kadeti. Mečevi se igraju 25 minuta po igraču plus dodatak od 15 sekundi za svaki potez. Turnir će biti rejtingiran za FIDE rapid rejting listu.

 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Brooklyn Netsi pobjedu protiv Chicaga posvetili Draženu Petroviću!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.