ODLIČAN POČETAK SEZONE Filip Ude treći u Bakuu!

Odlične vijesti stigle su iz glavnog grada Azerbajdžana, Bakua. Na prvom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa naš najbolji gimnastičar Filip Ude osvojio je broncu na konju s hvataljkama.

Konkurencija na konju bila je iznimno jaka, u grad na obalama Kaspijskog jezera stigla je svjetska elita uključujući Berkija, Tommasona, Bertocelja te hrvatski dvojac Seligman i Ude.

Stručni stožer čakovečkog gimnastičara odlučio se za isprobavanje vježbe koja se priprema za Europsko prvenstvo. 31-godišnji Čakovčanin promijenio je vježbu i ove sezona na svim natjecanjima startat će s ocjenom od 6.2 po novom pravilniku. U kvalifikacijama je uz manje pogreške, stanku na Busnariju i širenju noge na Wu gonianu, uspio s četvrtim najboljim rezultatom izboriti današnje (nedjeljno) finale.

Slično kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu, najbolji sportaš Čakovca i Međimurja, na finale konja s hvataljkama izašao je kao posljednji, osmi. Za svoju izvedbu dobio je 15.200 (polazna je bila 6.2) što je na kraju bilo dovoljno za broncu. Zlato je pripalo Kinezu Wengu s 15.400, a srebro Mađaru Berkiju koji je dobio 15.266.

Ude je bio vidno zadovoljan nastupom: 'Nakon neuspjeha na OI trebalo je rasčistiti glavu, stisnuti zube, okrenuti novu stranicu, doći na prvi turnir i pokazati prvenstveno sebi da mogu. Sad sam siguran da ne samo da mogu, nego i da hoću i da ću korak po korak graditi priču. Natjecanje po natjecanje-kao nekad.

Svjetski kup, prvenstvo Hrvatske, EP ili SP, svakome ću pristupiti s istim motivom – odraditi najbolje što mogu, bez bez pada' izjavio je osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra. Trener Igor Kriajimski objasnio je zašto je izbor pao na ovu vježbu.

'Odlučili smo se za vježbu kao i u kvalifikacijama, jer nam je cilj da do EP Filip stekne samopouzdanje, a to ćemo dobiti samo sa dovoljnim brojem odrađenih vježbi na natjecanjima. U Dohi (sljedeći turnir Svjetskog kupa) ćemo u kvalifikacijama ići s istom tom vježbom. U eventualnom finalu Dohe isprobat ćemo najjaču vježbu s kojom ćemo napadati europsku i svjetsku medalju' poručio je Kriajimski.

Mario Vukoja, sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan pak je odgovorio na pitanje koje su mu postavljali u posljednje vrijeme; Vrijedili još Filip? Vukoja je kazao; “Vrijedi, i te kako vrijedi”.

Hrvatski uspjeh u zemlji vatre upotpunio je Robert Seligman koji je bio šesti na konju s hvataljkama, dok su Anton Kovačić i Tin Srbić izborili finala na preči. Europsko prvenstvo na rasporedu je za mjesec dana u Cluj Mapoci u Rumunjskoj.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dinamo kiksao u Maksimiru, utrka za prvaka opet otvorena: Hajduk na Poljudu može stići na samo dva boda zaostatka
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.