Povezane vijesti
KAŠTELU međimurski odbojaški Kup

KAŠTELU međimurski odbojaški Kup

U subotu je u NGC Aton u Nedelišću odigrana završnica odbojkaškog Kupa Međimurja u odbojci za seniorke. Prvo su se u utakmici za treće mjesto sastale...

ODBOJKA NA PIJESKU Najbolje Stipanović i Šutalo iz Zagreba

Klub odbojke na pijesku Čakovec uspješno je organizirao pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za žene. Igralo se na dva igrališta kod bazena Marije Ružić. Kao što je najavljeno natjecalo se dvanaest parova, a igralo se sustavom dvostruke eliminacije.

Samo su uvodne borbe bile mirnijeg karaktera, jedino su mlade Frančić i Budiša dobrom igrom oduzele set iskusnijem paru, Varga i Vnuk. Nastavak turnira bio je pun neizvjesnih i kvalitetnih mečeva, tome govori u prilog i podatak, da su osvajačice prvog mjesta, inače aktualne prvakinje Hrvatske u kategoriji U-20, Stipanović / Šutalo iz Zagreba, do zlatne medalje došle s tri pobjede rezultatom 2:1, dok su samo u prvom kolu pobijedile 2:0.Ukupno se u osam susreta igrao treći odlučujući set i od toga sve polufinalne i finalne utakmice.  Drugo mjesto osvojio je par iz Varaždina, Đolonga / Vuković, na isti način, s tri pobjede od 2:1, treće mjesto osvojile su domaće igračice Ana Stanković / Sara Petak koje su u borbi za brončanu medalju pobijedile Anu Novak / Sašu Leskovar.

Upravo su četvrtoplasirane domače igračice Ana Novak / Saša Leskovar, koje su po prvi puta igrale zajedno u paru, ugodno iznenađenje turnira, igrale su odlično, borbeno do zadnjeg poena. Saša Leskovar proglašena je za najbolju obrambenu igračicu.Uz spomenute domaće parove tu su još iskusni par Ines Mošmondor / Karmen Tomašić, koje su dogurale do petog mjesta, zatim Inka Varga / Mailinda Vnuk koje su završile na šestom mjestu, one mogu svakako više, a najmlađe Ema Frančić / Tija Budiša, svojom su igrom  pokazale  da su veliki potencijal pa tako ni u seniorskoj konkurenciji nisu igrale podređenu ulogu.

U predahu polufinala i finala, Mirjana Hudin svojim je osebujnim nastupom s dvije pjesme dala obol ovom natjecanju. Domaći suci Momir Prprović, Miroslav Vabec i Ivan Vabec svoj su posao odradili besprijekorno. Na kraju je pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove David Vugrinec prvoplasiranim parovima podijelio medalje.Izjava Željka Stipanovića, predstavnika Hrvatskog saveza odbojke na pijesku: 'Odličan turnir, kako organizacijski, tako i kvalitetom prikazane odbojke. Premda je bio seniorski turnir, dominirale su mlade odbojkašice juniorskog uzrasta, što govori da u hrvatskoj odbojci na pijesku dolazi do smjena generacija i da imamo odličnih mladih odbojkašica.

U tome ide u prilog činjenica da su na turniru pobijedile odbojkašice rođene 1999. odnosno 1998. godine. A sudjelovanje nekoliko mladih parova potvrđuje konstataciju da odbojka na pijesku ima svijetlu budućnost.'

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Vatrena zabava u Miamiju: hrvatska reprezentacija nogometni teren zamijenila košarkaškim
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.