MARIO VUKOJA potpredsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike

Sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja na Kongresu Europske gimnastičke federacije (UEG) održanom u Splitu imenovan je u Tehnički odbor za mušku sportsku gimnastiku UEG-e. 45-godišnji Čakovčanin je dobio stopostotnu podršku svih delegata te će odrađivati drugi četverogodišnji mandat u odboru, s time da ovog puta neće biti samo član već potpredsjednik.

- Izbor je dokaz mog rada u posljednje četiri godine. Dobre ideje koje su se pojavile u prošlom sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računa o svim granama gimnastike, poručio je Vukoja te se osvrnuo, prema njemu, još veći uspjeh hrvatske gimnastike – odličnu organizaciju Kongresa u Splitu.

- Svi nas hvale kako je ovo najbolje organizirani Kongres, a ideja spajanja turizma i sporta u Hrvatskoj bila je pun pogodak te ćemo pokušati što više sportaša dovoditi u Hrvatsku, dodao je.

Predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec se govoreći o pohvalama koje su stigle sa svih strana, prisjetio kako je prvi veliki ispit bio dobivanje Kongresa.

- Kada smo dobili domaćinstvo u konkurenciji Azerbajdžana, Islanda i Švicarske bilo je onih skeptičnih koji nisu bili sigurni hoćemo li to moći odraditi. Svima smo dokazali zašto nas u Hrvatskoj smatraju jednim od najboljih i najuspješnijih saveza. Dugogodišnja organizacija Svjetskog kupa u Osijeku i ovaj Kongres sigurno su dobar vjetar u leđa za našu kandidaturu za dobivanje Europskog prvenstva 2021. Godine, izjavio je Tkalčec.

Na Kongresu je 250 delegata iz 50 zemalja biralo novog predsjednika UEG-e, njegovih troje potpredsjednika i još sedmero članova Izvršnog odbora UEG-e kao i predsjednici i članovi tehničkih odbora. Novi predsjednik UEG-e je 38-godišnji Azerbajdžanac Farid Gayibov koji je između ostalog, nakon razgovora s Tkalčecom i Vukojom, najavio intenziviranje suradnje s HGS-om. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Velika pobjeda Slavonaca: Osijek srušio Dinamo i vratio neizvjesnost u HNL
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.