KARATISTIMA GLOBUSA dva srebra i dvije bronce na Školskom prvenstvu Balkana

Od petka do nedjelje u Novom Sadu u Srbiji održano je Školsko prvenstvo Balkana u karateu. Na prvenstvu je nastupilo 430 natjecatelja iz 9 država (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija). Za reprezentaciju Hrvatske na Školskom prvenstvu Balkana nastupili su i mladi karatisti Globusa iz Čakovca te osvojili 2 srebrne i 2 brončane medalje, uz još 3 osvojena peta mjesta.

Posebno vrijedi istaknuti da je zastavu Hrvatske na otvorenju prvenstva nosila članica KK Globus Elena Kečkeš.

Ema Marčec je odličnim nastupom u kvalifikacijama izborila finalni meč u kategoriji Učenica 5. i 6. razreda -40 kg. U napetom finalu u samoj završnici na žalost gubi od predstavnice iz BiH s minimalnih 0:1 i osvaja srebrnu medalju.

Drugo srebro osvojila je Luna Hamer u kategoriji Učenica 1. i 2. razreda srednjih škola -54 kg. Nakon pobjeda u kvalifikacijama pokleknula je tek u finalu protiv aktualne svjetske prvakinje Ivane Perović iz Srbije.

U istoj kategoriji kao Luna, broncu je osvojila Elena Kečkeš. Ona je nakon pobjede u četvrtfinalu, također zaustavljena od svjetske prvakinje Ivane Perović tijesnim rezultatom 0:1. U repasažu pobjeđuje predstavnicu BiH te još jednu predstavnicu Srbije u dodatnoj borbi za treće mjesto.

Brončanu medalju osvojila je i Sara Novak u kategoriji Učenica 7. i 8. razreda -49kg. Sara je odlično odradila sve mečeve i zaustavljena je tek u polufinalu od predstavnice Srbije. Nakon pobjede u repasažu, pobjeđuje i dodatni meč za treće mjesto i osvaja broncu.

Peta mjesta osvojili su Nika Žerjav, Nikola Topličanec i Lovro Farkaš koji su u svojim kategorijama nažalost zaustavljeni korak do medalje.

Ana Filipović, Emily Beti, Tea Lena Špoljarić, Luka Sokač, Kristian Topličanec i Josip Slukić nastup su završili u kvalifikacijama i ostali bez borbi za medalje. Natjecatelje su na prvenstvu vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Boksački spektakl na RTL Televiziji: u subotu od 23 sata pratite okršaj Anthonyja Joshue i Josepha Parkera
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.