IZBORNIK Zlako Dalić na čelu reprezentacije zarađivat će 40.000 eura mjesečno

Izbornici reprezentacija na sve su nižoj cijeni, a hrvatski će i u Rusiji biti među slabije plaćenima, ali ipak dalje od samoga dna nego što je bio na ranijim svjetskim prvenstvima.

Rezime je to Goalova istraživanja o plaćama izbornika reprezentacija koje će igrati idućega ljeta u Rusiji.

Mnogi su od njih upravo ovih dana zaradili svoje bonuse, neki i pregovaraju o novom ugovoru, a postoji i reprezentacija koja je otišla na SP pa smijenila izbornika i još čeka novoga - Srbija.

Hrvatski su mediji ovih dana pisali kako je Zlatko Dalić dobio ugovor do Eura 2020., s plaćom od 40.000 eura mjesečno. A gdje je s tih 480.000 eura godišnje u usporedbi s ostalim izbornicima?

Dalić je plaćeniji od islandskog kolege Hallgrimssona, pa i poljskog Nawalke, koji radi za 250.000 eura godišnje, dok je švicarski izbornik Vladimir Petković plaćeniji jer zarađuje 650.000 eura.

No, pravo je čudo što će španjolski izbornik Julien Lopetegui u Rusiji biti - pri dnu! On, naime, radi za svega 250.000 eura godišnje! 

Svi oni zajedno ne zarađuju koliko najplaćeniji europski izbornici. A na vrhu je njemački šef Joachim Löw s tri milijuna eura godišnje.

> Ostale plaće izbornika provjerite ovdje

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Kakva Hrvatska se priprema za Messija: donosimo Dalićev sastav za večerašnji susret s Peruom
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.