HRVOJE GORIČANEC: 'Čestitam Vuku i Kuqiju na odličnim igrama'

Pisali smo o tome kako su mladi nogometaši Rijeke Matej Vuk i Jozef Kuqi bili uspješni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te su dali golove protiv Atletica Madrid i Barcelone. Njihov nogometni put je započeo u Čakovu pa smo za komentar zamolili voditelja Nogometne škole Međimurje - Čakovec Hrvoja Goričanca:

'Matej Vuk i Jozef Kuqi su dječaci rođeni 2000. godine. Ponikli su iz Nogometne škole Međimurje - Čakovec. Generaciju 2000. godišta trenirao je Mario Šarić te treba napomenuti da je uz njih još podosta igrača tog godišta pokazalo zavidan potencijal. Nogometne prvoligaške sredine iskazale su interes za dječake iz naše škole te je iz tog godišta nakon završene osnovne škole u klubovima prve lige (Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Inter, S. Belupo) osam igrača nastavilo svoj nogometni put.

Veseli nas činjenica da igrači koji rade po programu u našoj Nogometnoj školi konkuriraju u klubovima prve lige u njihovim omladinskim pogonima. To dokazuje veliki broj mladih igrača koji su svoj nogometni put nastavili u klubovima prve lige (1999, 2000, 2001, 2002, 2003. godište)

Nogometna škola Medimurje - Čakovec ima godinu dana potpisan ugovor o sportskoj suradnji sa HNK Rijekom. U narednih mjesec dana bi trebali napraviti ponovni sastanak s odgovornim ljudima HNK Rijeke te uskladiti i nastaviti važeći ugovor.

Ovim putem čestitam Vuku i Kuqiju na odličnim igrama na spomenutom turniru i želim im uspješan nastavak nogometne karijere, nadam se profesionalne.

Ujedno se nadam da cemo i u Međimurskoj županiji uskoro imati nogometni klub bar u drugoj ligi, čime bi se uvelike smanjio odlazak kvalitetnih mladih igrača u prvoligaške klubove izvan naše Županije.'

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Davis Cup u Varaždinu: susret Hrvatska - Kazahstan otvaraju Čilić i Popko
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.